«Ναι» χωρίς αστερίσκους στη Συμφωνία των Πρεσπών από την κυβέρνηση των «Μακεδονομάχων»!

«Ναι» χωρίς αστερίσκους στη Συμφωνία των Πρεσπών από την κυβέρνηση των «Μακεδονομάχων»!

Είναι γνωστό πλέον, πως η κυβέρνηση έκανε την αναμενόμενη κυβίστηση ή προς το «λαϊκότερο» κωλοτούμπα, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα από τα πρώτα 24ωρα.

Από τον λαϊκισμό και την πατριδοκαπηλία προς άγραν ψήφων φτάσαμε στην πλήρη «αφομοίωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ξέχασε τα συλλαλητήρια, τα περί προδοσίας και λοιπών προεκλογικών κραυγών!

Και μάλιστα η αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει αστερίσκους αφού τα περί «παρακολούθησης» της εφαρμογής της είναι απλά… υποχρέωση του κάθε κράτους και του κάθε υπουργείου Εξωτερικών!

«Δεν θα είμαστε επιεικείς ερμηνευτές, θα είμαστε ακριβείς παρατηρητές στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας γνωρίζοντας βέβαια όλα τα βήματα που έχουν γίνει από την άλλη πλευρά, από τις αλλαγές των σημάτων, βιβλίων, πινακίδων…

Γνωρίζει βέβαια και τις αντιδράσεις από την εθνικιστική αντιπολίτευση στα Σκόπια. 

Εξάλλου τις ίδιες αυτές φωνές είχε χρησιμοποιήσει, εδώ στη χώρα και η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση!

Απαντώντας σήμερα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και την αποδοχή της από την κυβέρνηση, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είπε ότι «το κράτος έχει συνέχεια, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Και για να το πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη άχνη για να είναι εύπεπτο, πρόσθεσε πως το είπε και στον Βορειομακεδόνα ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ότι δηλαδή δεν θα ανεχθεί «παρεκκλίσεις» καθώς, όπως είπε, διακρίνει από την άλλη πλευρά μία προσπάθεια να την εφαρμόσει αλλά και κάποιες αντιστάσεις τού εκεί κρατικού μηχανισμού. «Δεν θα είμαστε επιεικείς ερμηνευτές, θα είμαστε ακριβείς παρατηρητές» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Και ξαφνικά έγινε καλή η Συμφωνία των Πρεσπών για τη ΝΔ (Video)

Αλλά ενώ η πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην πορεία προς της Ευρωπαϊκή Ένωση:

Ερωτηθείς, αν η κυβέρνηση θα δώσει το “πράσινο φως” σε περίπτωση που τεθεί τον Οκτώβριο στην ΕΕ εκ νέου θέμα ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Εάν έχουν τηρήσει τα συμφωνημένα με αυστηρό τρόπο ερμηνευόμενα».

Μήπως να θυμηθούμε τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά και για την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση; 

Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι «βεβαίως θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μία καινούρια σχέση, αλλά βεβαίως να καταβληθεί και το κεφάλαιο καλής θέλησης και αξιοπιστίας από την άλλη πλευρά. Η Ελλάδα είναι εδώ για να βοηθήσει. Εμείς είμαστε μία ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια. Θα εξάγουμε αυτή την ευρωπαϊκή αντίληψη και στις γειτονικές μας χώρες, αλλά πρέπει και αυτές να συμμερισθούν αυτή την αντίληψη».

Αν ορισμένοι περίμεναν κάποια άλλη μετεκλογική στάση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών… μπορούν να πέσουν από τα σύννεφα! 

Διαβάστε επίσης: Ο Βαρβιτσιώτης έπαθε… Πρέσπες: Τα πολιτικά ζητήματα με τη Βόρεια Μακεδονία έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών… (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter