Νασράλα: Η μάχη της Χαμάς είναι «100% παλαιστινιακή» – Δεν συνδέεται «με κανένα περιφερειακό ζήτημα»

Νασράλα: Η μάχη της Χαμάς είναι «100% παλαιστινιακή» – Δεν συνδέεται «με κανένα περιφερειακό ζήτημα»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημείωσε ότι αποτελεί «σεισμό για το Ισραήλ» που «αποκάλυψε τις αδυναμίες του». Επίσης, υπογράμμισε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είχαν καμιά εξωτερική βοήθεια, ότι το παλαιστινιακό ζήτημα πρέπει «να υψωθεί ως το σημαντικότερο» πρόβλημα της εποχής μας αλλά και ότι η σύγκρουση «δεν συνδέεται με κανένα περιφερειακό ζήτημα». Η ομιλία του συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης: Al Jazeera: «Η στιγμή του Νασράλα» – Θα κηρύξει πόλεμο στο Ισραήλ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ; (LIVE)

«Συγχαρητήρια στους μάρτυρες»

Ο Χασάν Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του υμνώντας «τους πεσόντες μάρτυρες» της Χεζμπολάχ και των άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και των αμάχων που σκοτώθηκαν.
«Ξεκινάω εκφράζοντας τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στον Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς τα αγαπημένα σας πρόσωπα κέρδισαν την τιμή του μαρτυρίου».

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ προσφέρει επίσης «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Πρόκειται για μια απρόσκοπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι το πιο εμφανές, το πιο ειλικρινές και το πιο ευγενές», σημείωσε ο Νασράλα. Προσέθεσε ότι: «Η αληθινή μας δύναμη βρίσκεται στη σταθερή μας πίστη, την ακλόνητη πεποίθηση, την αφοσίωσή μας και τη δέσμευσή μας στον σκοπό».

Χαιρετισμός σε ομάδες του Ιράκ και της Υεμένης

Ο Νασράλα ανέφερε ότι «πρέπει να χαιρετίσουμε τα… δυνατά και γενναία χέρια του Ιράκ και της Υεμένης που συμμετέχουν τώρα σε αυτόν τον ιερό πόλεμο».
Συνέχισε λέγοντας ότι: «Έπρεπε να γίνει ένα μεγάλο γεγονός που θα ταρακουνούσε την σφετεριστική οντότητα (σ.σ. το Ισραήλ) και τους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και τότε έγινε η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου».

«100% παλαιστινιακή» η επιχείρηση

Ο Νασράλα σημείωσε ότι η «μεγάλη επιχείρηση ‘Πλημμύρα του Αλ Άκσα’ αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε 100% παλαιστινιακά». Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Η απόλυτη μυστικότητα είναι αυτή που εξασφάλισε την επιτυχία της επιχείρησης στις 7 Οκτωβρίου».

«Δεν μας ενόχλησε η απόκρυψη του σχεδίου επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς», υπογράμμισε ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, ενώ εκτιμά ότι «η επιχείρηση Πλημμύρα του Αλ Ακσά οδήγησε σε σεισμό στο Ισραήλ. Έχει στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις και θα αφήσει τις επιπτώσεις του στο παρόν και το μέλλον του Ισραήλ».

Δεν είναι το Ιράν από πίσω

Ο Νασράλα έσπευσε να απομακρύνει οποιαδήποτε ευθύνη από το Ιράν: «Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία στις φατρίες της αντίστασης και ότι οι πραγματικοί λήπτες των αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης».

Ο ίδιος, ανέφερε ότι η επιχείρηση της Χαμάς «δημιούργησε μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ». Ο ίδιος αποκαλεί την απόφαση της παλαιστινιακής ομάδας να ξεκινήσει την επιχείρηση «σωστή, σοφή και θαρραλέα», προσθέτοντας ότι «ήρθε στο σωστό timing».

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ είπε ότι «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ισραήλ τώρα είναι να βάζει στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει». Εκτίμησε ότι το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων. Προσέθεσε ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δείχνει «την ανοησία και την ανικανότητα του Ισραήλ γιατί αυτό που κάνουν είναι να σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αποκαλεί το Ισραήλ «αδύναμο», λέει ότι για έναν ολόκληρο μήνα δεν μπορούσε να προσφέρει ούτε ένα στρατιωτικό επίτευγμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter