ΝΑΤΟ: Η Γερμανία έτοιμη να στείλει 4.000 στρατιώτες στη Λιθουανία

ΝΑΤΟ: Η Γερμανία έτοιμη να στείλει 4.000 στρατιώτες στη Λιθουανία

Αυτή τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να στείλει 4.000 στρατιώτες στη βαλτική χώρα μετά την έκκλησή της στο ΝΑΤΟ να ενισχύσει την ανατολική πτέρυγά της. 

Σύμφωνα με το AFP, ο Πιστόριους είπε από το Βίλνιους, όπου αναμένεται να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, ότι: «Η Γερμανία είναι έτοιμη να εγκαταστήσει μόνιμα μια ισχυρή ταξιαρχία στη Λιθουανία», υπό τον όρο της «απαραίτητης υποδομής» και «συμβατότητας με τα σχέδια του ΝΑΤΟ». 

Μετά την ανταρσία του Πριγκόζιν και την εγκατάστασή του στη Λευκορωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, είπε ότι η βορειοατλαντική συμμαχία θα πρέπει να μελετήσει το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της ανατολικής πτέρυγας. Η Ρωσία, σύμφωνα με το λιθουανό υπουργό, είναι ένας «απρόβλεπτος» γείτονας, ενώ πιστεύει ότι «οι χώρες που γειτονεύουν με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία είναι σε επικίνδυνη και ευάλωτη κατάσταση».

Να σημειωθεί ότι στρατεύματα και εξοπλισμός από τη Γερμανία έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Λιθουανία από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Γερμανοί στρατιώτες έφτασαν το 2022 στη λιθουανική πόλη Κλαϊπέντα, στο λιμάνι, στο πλαίσιο του σχεδίου του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την ανατολική πτέρυγά του.

Περίπου 100 «τεθωρακισμένοι» πεζικάριοι και 40 στρατιωτικά οχήματα έχουν ήδη προωθηθεί, ως μέρος της 41ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης της γερμανικής πρώτης μεραρχίας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter