ΝΔ: Επαναφορά της ατζέντας «νόμος και τάξη» με… μπόλικο εθνικισμό

ΝΔ: Επαναφορά της ατζέντας «νόμος και τάξη» με… μπόλικο εθνικισμό

Ένας από τους βασικότερους φόβους που επικρατεί στη ΝΔ ενόψει Ευρωεκλογών είναι η διαρροή γαλάζιων ψηφοφόρων προς τα δεξιά. Σε αυτή τη συνθήκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει για άλλη μία φορά στο προσκήνιο την ατζέντα «νόμος και τάξη», αλλά και μπόλικες δόσεις εθνικισμού, με το δεύτερο σκέλος να το έχουν αναλάβει τα πρώην «παιδιά του «ΛΑΟΣ».

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στον Έβρο, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην εισβολή της αστυνομίας στη Νομική για τη διάλυση των κινητοποιήσεων υπέρ της Παλαιστίνης, σημείωσε ότι «αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «το είπαμε πολλές φορές και το κάναμε πράξη. Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες».

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο πολύ σημαντικό εθνικό ζήτημα, που αφορά την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως οι Βορίδης και Γεωργιάδης, αντί να συστρατευτούν σε μία κοινή γραμμή υπεράσπισης ώστε να πιεστεί η γειτονική χώρα, κλείνουν το μάτι σε ακροδεξιά ακροατήρια, καταγγέλλοντας τη συμφωνία, για ψηφοθηρικούς λόγους. Τα ίδια έκαναν και όταν η ΝΔ ήταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κατέβαιναν στους δρόμους με εθνικιστικές δυνάμεις.

Είναι σαφές, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με κάθε τρόπο, να συσπειρώσει την παραδοσιακή της βάση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει απομακρυνθεί από την το κυβερνών κόμμα. Σε αυτή την προσπάθεια προσέλκυσης των δεξιών ψηφοφόρων, κεντρικό ρόλο έχουν αναλάβει τα «παιδιά του Καρατζαφέρη», αλλά και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένως, ότι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονόδρομος.

Διαβάστε επίσης:

Στο Τζάνειο με εγκεφαλικό ο Δημήτρης Σταρόβας

«Σας ψηφίσαμε»: Αστυνομικοί γιούχαραν άγρια τον υφυπουργό ΠΡΟΠΟ Νικολακόπουλο – Κινήθηκαν προς το μέρος του (Video)

Αναδίπλωση Ντόρας για τους «ρεμπεσκέδες»: «Δεν αναφερόμουν στον ΣΥΡΙΖΑ»

Βγήκε με κανό για ψάρεμα και βρήκε σκύλο ανοιχτά της Πάρου – Απίστευτη διάσωση (Video)

Ο Πολάκης τρολάρει τον Άδωνη-Μακεδονομάχο για την κωλοτούμπα του (Video)

Θρίλερ στο Ίλιον: Μητέρα άρπαξε με μαφιόζικο τρόπο 4 ανήλικα από δομή (Video)

Μίλτος Τεντόγλου: «Οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν» – Γιατί δεν χαμογελά μετά τους αγώνες (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter