ΝΔ: Τριβές για την υποψηφιότητα του Μπελέρη και της Μελέτη – Ηχηρό μήνυμα Μεϊμαράκη

ΝΔ: Τριβές για την υποψηφιότητα του Μπελέρη και της Μελέτη – Ηχηρό μήνυμα Μεϊμαράκη

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε και επίσημα (15/4), με αποτέλεσμα στη δημόσια σφαίρα, αλλά και στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, να συζητιούνται οι υποψηφιότητες, και κυρίως τα ονόματα του Φρέντι Μπελέρη και της Ελεονώρας Μελέτη.

Οι επιλογές των δύο αυτών ονομάτων έχουν πολύ παρασκήνιο και έγιναν, με σκοπό να συσπειρώσει η Νέα Δημοκρατία νεανικό κόσμο, με χαλαρές κομματικές ταυτίσεις (Μελέτη), αλλά και στην περίπτωση του Μπελέρη, να σταματήσουν οι έντονες διαρροές γαλάζιων ψηφοφόρων, σε κόμματα δεξιότερα της γαλάζιας παράταξης.

Αντιθέσεις και διαφωνίες με την υποψηφιότητα Μπελέρη

Η περίπτωση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, έχει προκαλέσει στο Μαξίμου πολλές συζητήσεις, καθώς πρωτοκλασάτα γαλάζια στελέχη, είχαν ταχθεί κατά μίας τέτοιας υποψηφιότητας, θεωρώντας, ότι ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας. Χαρακτηριστικά, είναι τα ονόματα των Γιώργου Γεραπετρίτη, που είναι υπουργός Εξωτερικών, αλλά και του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, οι οποίοι εξέφρασαν, το προηγούμενο διάστημα, τις διαφωνίες τους στον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι στην ίδια γραμμή με τον κ. Γεραπετρίτη, ήταν και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Παρόλα αυτά, ενώ λίγες μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος, υπήρχε η πληροφορία, ότι ο κ. Μπελέρης θα είναι εκτός της γαλάζιας λίστας, το Σαββατοκύριακο, τα πράγματα άλλαξαν. Συγκεκριμένα, ο Μητσοτάκης, όντας σε πανικό, λόγω των δημοσκοπικών ευρημάτων, αποφάσισε να εντάξει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, στον ευρωψηφοδέλτιο.

Συνάντηση γιού Μπελέρη με κυβερνητικά στελέχη

Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου (13/4), ο Πέτρος Μπελέρης, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη, ώστε να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μάκης Βορίδης και ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ήταν εκείνοι που από την πρώτη στιγμή, είχαν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Μπελέρη, ενώ «ενθουσιασμένα» είναι και τα άλλα στελέχη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, δηλαδή ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Θάνος Πλεύρης.

Προβληματισμοί για υποψηφιότητες celebrities

Σε ότι αφορά την περίπτωση της Ελεονώρας Μελέτη, που συζητιόταν αρκετές μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου, υπάρχει μία έντονη γκρίνια, σε ότι αφορά τα κριτήρια επιλογής, με τα οποία εντάχθηκε στη ΝΔ. Μάλιστα, παρασκηνιακά, αρκετοί, λένε ότι προωθούνται άτομα, που δεν έχουν καμία σχέση με τη γαλάζια παράταξη, με μοναδικό σκοπό την προσέλκυση «ευκαιριακών» ψήφων.

Ηχηρό μήνυμα Μεϊμαράκη

Σημειώνεται, ότι από την παρουσίαση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, στο Ωδείο Αθηνών, υπήρχε μία απουσία, που στα πηγαδάκια συζητήθηκε έντονα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν έδωσε το παρών στην παρουσίαση και η επίσημη αιτιολόγηση, ήταν ότι έλειπε σε ταξίδι στις ΗΠΑ. Και όντως, είναι αλήθεια, ότι ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ έλειπε σε ταξίδι στις ΗΠΑ.

Όμως μαζί με τον κ. Μεϊμαράκη στις ΗΠΑ, βρέθηκε και ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για την παρουσίαση. Η ηχηρή απουσία του αντιπροέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ, ήταν ένα μήνυμα, ότι δεν ταυτίζεται με τις επιλογές της ηγεσίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δένδιας ονειρεύεται «αμυντικό θόλο», ο Μητσοτάκης αγορές του αιώνα αλλά λεφτά για γιατρούς δεν έχουν! (Video)

Τρομολαγνεία από Γεωργιάδη: Ανακατεύει «σταθερότητα», «κυβερνησιμότητα» και… αγορές στις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Εκτεθειμένη και υπόλογη η κυβέρνηση μετά την παραδοχή του υπουργείου πως παρανόμησε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter