Νέα Αιρετικά – Τα Ερωτικά του ’21 του Κυριάκου Δ. Σκιαθά, την Κυριακή με το Documento  

Νέα Αιρετικά – Τα Ερωτικά του ’21 του Κυριάκου Δ. Σκιαθά, την Κυριακή με το Documento  

Ποια ήταν η σχέση της περίφημης Τουρκοπούλας που βαπτίστηκε χριστιανή, ντυνόταν αντρικά και τη φώναζαν Ζαφείρη με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη;

Η ιστορία των Κολοκοτρωναίων, του Γέρου του Μοριά, του Πάνου και του Γενναίου, μέσα από τις ερωτικές τους σχέσεις.

Η διαπόμπευση της αρραβωνιαστικιάς του Αθανάσιου Διάκου, της Κατερίνης Σπύρου, και ο ρόλος του εθνομάρτυρα σε αυτή.

Η πολυκύμαντη ερωτική ζωή της καπετάνισσας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνα.

Μαντώ Μαυρογένους, η «αιώνια αρραβωνιαστικιά» του Δημήτριου Υψηλάντη.

Παπαφλέσσας: ο φλογερός παπάς, η θηλυμανία του και ο έκλυτος βίος του.

Γλεντζές, αθεράπευτα σπάταλος και ορκισμένος εργένης, ο προύχοντας του Μοριά Ανδρέας Λόντος απόθεσε μια ολόκληρη περιουσία σε καλλίγραμμες γάμπες.

Το πάθος του Κίτσου Τζαβέλα για την Αγρινιώτισσα Βασιλική που φούντωσε στα πεδία των μαχών και έγινε γάμος μετά την αιματοβαμμένη Έξοδο στο Μεσολόγγι.

Μία απαγωγή, δύο γάμοι, ένα διαζύγιο και πλούσια ερωτική ζωή· αν μη τι άλλο, η ερωτική βιογραφία του Βάσου Μαυροβουνιώτη υπήρξε πολυσέλιδη.

Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης εντυπωσιάστηκε από την αρματωμένη χήρα Σταυριάνα Σάββαινα και η σχέση τους σφυρηλατήθηκε στον αγώνα για ελευθερία.

Ο έρωτας με τη σύζυγο του αγά και η μυθιστορηματική κράτηση του γιου του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Αναστάσιου, στην Τριπολιτσά.

Ο γάμος του Γιάννη Γκούρα, πρωτοπαλίκαρου του Οδυσσέα Ανδρούτσου, με την πανέμορφη αρχοντοπούλα Ασήμω, οι αντιζηλίες της με τα θηλυκά της οικογένειας του οπλαρχηγού και η απιστία της μόλις έμεινε χήρα.

Το πάθος του διάκου Γερμανού για την Κατήνκω «του» και η επέμβαση του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ για να μη χάσει τη μητροπολιτική μίτρα των Παλαιών Πατρών.

Ο Γεώργιος Κίτσος, αδερφός της περιλάλητης κυρα-Βασιλικής, ριχνόταν με σύνεση στις πολεμικές μάχες και με αποκοτιά στις ερωτικές.

Αντίζηλοι για την εξουσία και την καρδιά της χαριτόβρυτης αρχόντισσας, ο Γιαννάκης και ο Παναγιωτάκης Νοταράς αιματοκύλισαν δύο επαρχίες του Μοριά.

Στιγμές από τον έκλυτο ερωτικό βίο του πρώτου συνταγματικού πρωθυπουργού της Ελλάδας και πρώτου διδάξαντα του πολιτικού ρουσφετιού Ιωάννη Κωλέττη.

Η αισθηματική περίπτωση του Ιωάννη Καποδίστρια και της Ρωξάνδρας Στούρτζα η οποία δεν κατέληξε σε γάμο.

Ο Κυριάκος Δ. Σκιαθάς ερευνά μέσα από τα αρχεία και τις μαρτυρίες της εποχής τις ερωτικές περιπέτειες των πρωτεργατών/τριών της Παλιγγενεσίας, καταγράφει τα ερωτικά ήθη τον καιρό του εθνοαπελευθερωτικού αγώνα και αναπλάθει τη ζωή του 1821. H Ιστορία ιδωμένη από άλλη οπτική στα Αιρετικά Νο 16 με τίτλο «Τα ερωτικά του ’21».

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου με το Documento

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter