Νέα αναβολή στη δίκη Σαββίδη, για την είσοδο με όπλο στην Τούμπα

Σε νέα ημερομηνία θα γίνει, λόγω των περιορισμών που ισχύουν στα δικαστήρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, τον Μάρτιο του 2018, στη διάρκεια του επεισοδιακού ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ.

Η υπόθεση ήταν προσδιορισμένη να διεξαχθεί σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις της ΚΥΑ (της αναστολής εξαιρούνται πλημμελήματα με χρόνο παραγραφής μέχρι και τις 31/12/2022) και υπό αυτές τις συνθήκες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης την απέσυρε οίκοθεν και θα την προσδιορίσει εκ νέου. Αυτό σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι θα λάβουν νέες κλήσεις σε δίκη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο φέροντας πάνω του όπλο. Εκτός από τον Σαββίδη σε δίκη παραπέμφθηκαν ο τότε αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη. Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο.

Η υπόθεση είχε οριστεί άλλες πέντε φορές και μέχρι σήμερα για διάφορους λόγους δεν έχει εκδικαστεί. Η αθλητική δικαιοσύνη τιμώρησε τον Σαββίδη με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Ετικέτες