Νέα αποκάλυψη – «βόμβα»: «Αντάλλασσαν στημένα ματς σε Ελλάδα και Ασία» (Video)

Νέα αποκάλυψη – «βόμβα»: «Αντάλλασσαν στημένα ματς σε Ελλάδα και Ασία» (Video)

Στην έρευνα που διενεργεί ο Πρόεδρος της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες επίτιμος αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, για να διαπιστωθεί, εάν μέσω τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων ΠΑΕ ή ποδοσφαιριστών, διακινείται μαύρο χρήμα, προέκυψε μέγα… θέμα.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open», διαπιστώθηκαν χρηματικά ποσά σε πρόσωπα, που συνδέονται με ποδοσφαιριστές της Super League 2, τα οποία ελέγχονται εάν λειτουργούσαν ως παρένθετα πρόσωπα, για τη διακίνηση ποσών από παράνομο στοίχημα και στημένους αγώνες.

Από την έρευνα Βουρλιώτη διαπιστώθηκε επίσης ποντάρισμα ποδοσφαιριστών σε αγώνες στοιχήματος της Νοτιοανατολικής Ασίας και αντίστοιχα ποντάρισμα από πρόσωπα εκεί σε ελληνικά ματς, που είχαν χαρακτηριστεί «ύποπτα». Αυτό σημαίνει ότι αντάλλασσαν πληροφορίες για το ποια ματς με Ελλάδα και Ασία ήταν χειραγωγημένα για στοιχηματικούς λόγους.

Τα «ύποπτα» ελληνικά παιχνίδια είχε στείλει στην Αρχή Ξεπλύματος ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, με την Αρχή που ερευνά τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter