Νέα «απώλεια» για τη Μέι – Παραιτήθηκε και δεύτερος υφυπουργός της λόγω… Brexit

Νέα «απώλεια» για τη Μέι – Παραιτήθηκε και δεύτερος υφυπουργός της λόγω… Brexit

Νέα παραίτηση υφυπουργού για το Brexit στη Βρετανία καθώς ο Κρις Χίτον-Χάρις, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει μια περαιτέρω αναβολή στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Απλώς δεν μπορώ να στηρίξω μια περαιτέρω παράταση του Άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισαβώνας) και αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορώ να παραμείνω στην κυβέρνηση” ανέφερε στην επιστολή του προς την πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός υπεύθυνος για την Ουαλία Νάιτζελ Άνταμς παραιτήθηκε από το κόμμα των Συντηρητικών εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της πρωθυπουργού να συνεργαστεί με το Εργατικό κόμμα για την επίτευξη μίας συμφωνίας για το Brexit.

Στην επιστολή της παραίτησής του υποστηρίζει ότι η Τερέζα Μέι έκανε ένα «σημαντικό λάθος» που θα οδηγήσει τη χώρα στην παραμονή στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ. Επισημαίνει ότι ο ίδιος, όπως και άλλοι, συμφωνεί με την παλαιότερη θέση της πρωθυπουργού ότι η απουσία συμφωνίας είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία. 

Δείτε επίσης: Βρετανία: Παραίτηση υφυπουργού λόγω Brexit

Κρίσιμη συνάντηση Μέι – Κόρμπιν

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι συναντάται σήμερα με το επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν σε μία προσπάθεια για την εξεύρεση συναινετικής λύσης για το Brexit ώστε να σταματήσει η πορεία προς τα βράχια και μία έξοδος άνευ συμφωνίας στις 12 Απριλίου.

Η απόφαση της Μέι να στραφεί προς την αντιπολίτευση γίνεται με καθυστέρηση ετών, αναφέρεται στο σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας Guardian, που επιμένει ότι η κίνηση αυτή έγινε για τον μοναδικό λόγο ότι η πρωθυπουργός έφθασε το τέλος του δρόμου και με την πλάτη στον τοίχο θέλει πλέον να μοιραστεί, όχι την δόξα, αλλά τον ψόγο.

Δείτε επίσης: Δείτε επίσης: Brexit: Συνάντηση Μέι-Κόρμπιν για συναινετική λύση της τελευταίας στιγμής

Κοινή ανακοίνωση των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης για δεύτερο δημοψήφισμα

Κοινή ανακοίνωση, με την οποία ζητούν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, εξέδωσαν τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης – Εθνικό Κόμμα Σκοτίας, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, Πράσινοι, Plaid Ουαλίας και η Ανεξάρτητη Ομάδα – μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν για τις εξελίξεις στο Brexit.

Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι προτεραιότητα, εν μέσω της κρίσης του Brexit, είναι να τεθεί το θέμα στους πολίτες με ένα δημοψήφισμα, που θα έχει την επιλογή της παραμονής στο ψηφοδέλτιο, ενώ οποιοσδήποτε συμβιβασμός επιτευχθεί θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους πολίτες, μαζί με την διατήρηση της επιλογής για ανάκληση του άρθρου 50. «Συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ένα καλό Brexit και ότι οι πολίτες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση», αναφέρουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter