Νέα Αριστερά: Δεύτερη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα την ίδια μέρα – Πήρε… σειρά ο Τσακαλώτος

Νέα Αριστερά: Δεύτερη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα την ίδια μέρα – Πήρε… σειρά ο Τσακαλώτος
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα έκανε μετά τον Αλέξη Χαρίτση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς χαρακτήρισε το κόμμα στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά «χυλό» και έριξε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαδρομή 2019-2023.

Είναι φανερό πλέον ότι η ομάδα που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και -παρά τις δικές τους εσωτερικές διαφωνίες- έφτιαξαν τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα έχουν «θέματα» να λύσουν με το πρώην κόμμα τους. Ενα από τα βασικότερα είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός, που τους τίμησε με υπουργικούς θώκους, παρέμεινε στο κόμμα που αυτοί εγκατέλειψαν μετά την εκλογή νέας ηγεσίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι».

«Προφανώς, κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ του ’19 και του ’23. Έχουμε όλη ευθύνη. Και ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμάνε τις μάχες του προηγούμενου πολέμου», είπε για τον κ. Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης: Αχαρακτήριστη επίθεση Χαρίτση: «Αναπαλαίωση» ο Τσίπρας (Ηχητικό)

Ολα αυτά επειδή κατά τη γνώμη του ο ΣΥΡΙΖΑ «ήθελε να είναι πολύ αρεστός σε όλους και στον κόσμο δεν άρεσε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει προτεραιότητες, έχει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει αμέσως. Άμα εσύ θέλεις να είσαι πολύ αρεστός τελικά δεν γίνεσαι αρεστός σε κανέναν. Το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί».

Για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «με τις πολυδιασπάσεις ευνοείται η ενίσχυση των συντηρητικών κομμάτων και της ΝΔ», είπε: «Αυτό θα ίσχυε αν πιστεύαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγεσία προσφέρει στον λαό αυτές τις λύσεις που χρειάζονται. Ότι θα έκανε μια αντιπολίτευση που θα ήταν προγραμματική και πραγματικά θα προσπαθούσε να δει ποιες είναι οι μεγάλες τομές και αυτό δεν γίνεται».

Παρ’όλα αυτά είναι ανοιχτός και προς το ΠΑΣΟΚ. «Μπορεί μετά με συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, να βρούμε συμβιβασμούς. Αλλά πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει», εξήγησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter