Νέα BMW 225xe Active Tourer

Νέα BMW 225xe Active Tourer

Τη νέα BMW 225xe Active Tourer παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία, με το μοντέλο να έχει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητας της μπαταρίας ιόντων-λιθίου (από 7,7 σε 10,0 kWh).

Φορτίζεται σε συμβατικές οικιακές πρίζες μέσω του καλωδίου φόρτισης που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Με αυτή τη μέθοδο, η διαδικασία φόρτισης διαρκεί περίπου πέντε ώρες. Σε έναν επιτοίχιο πίνακα BMW i Wallbox η αντίστοιχη διαδικασία φόρτισης ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3,15 ώρες.

Η μπαταρία έχει τοποθετηθεί κάτω από το πίσω κάθισμα και αυτό ωφελεί την προσφορά σε χώρους για τις αποσκευές. Η χωρητικότητα ανέρχεται στα 400 λίτρα και έχοντας στάνταρ διαιρούμενη διάταξη 40:20:40, οι αναδιπλούμενες πλάτες των καθισμάτων αυξάνουν αυτή τη χωρητικότητα στα 1.350.

Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της νέας BMW 225xe Active Tourer αποτελείται από έναν 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo που αποδίδει 100 kW/136 hp, σε συνδυασμό με ένα 6τάχυτο κιβώτιο Steptronic που μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Από εκεί και πέρα, ένας ηλεκτροκινητήρας 65 kW/88 hp κινεί τον πίσω άξονα. Η συνολική ισχύς του συστήματος είναι 165 kW/224 hp, και αντίστοιχα η μέγιστη ροπή φτάνει τα 385 Nm.

Το υβριδικό μοντέλο επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ω. σε 6,7 δλ. Η τελική ταχύτητα της BMW 225xe Active Tourer φτάνει τα 202. Με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 130 χ.α.ω.

Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί τα προγράμματα Sport, Comfort και Eco Pro μέσω του ειδικού διακόπτη, αλλά και να επηρεάζει τη συνεργασία κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα μέσω του μπουτόν eDrive στην κεντρική κονσόλα. Στη στάνταρ ρύθμιση Auto eDRIVE, το σύστημα διασφαλίζει βέλτιστη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κινητήριων μονάδων. Το Max eDRIVE mode είναι ένα πρόγραμμα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, ενώ με το Save Battery διατηρείται ή αυξάνεται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Όταν το όχημα κινείται ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 30 χ.α.ω., παράγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος, ειδικά σχεδιασμένος για ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW, ώστε να προειδοποιεί τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων χωρίς να ενοχλεί τους επιβάτες του οχήματος.

Η γκάμα εξοπλισμού περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, 2ζωνικό αυτόματο κλιματισμό και βοηθητικό σύστημα κλιματισμού. Η θερμοκρασία στην καμπίνα μπορεί να ρυθμίζεται από απόσταση μέσω BMW Connected με τη βοήθεια ενός smartphone. Πέραν της βασικής έκδοσης, η BMW 225xe Active Tourer διατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport. Σχεδόν όλος ο προαιρετικός εξοπλισμός που προσφέρεται για την BMW Σειρά 2 Active Tourer, διατίθεται και για το υβριδικό μοντέλο.

Τα plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης της BMW ήδη παρέχουν ποικίλα, πρόσθετα οφέλη έναντι των παραδοσιακών λύσεων:

Οικονομία: η ηλεκτρική οδήγηση σε αστικές περιοχές είναι πιο οικονομική από τη χρήση βενζίνης ή diesel, εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας με μικρό κόστος.

Το εσωτερικό έχει πάντα τη σωστή θερμοκρασία, πριν καν εισέλθετε στο όχημα: βοηθητικό καλοριφέρ και βοηθητικό σύστημα κλιματισμού προσφέρονται στάνταρ.

Το φρενάρισμα αποφέρει οφέλη: Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Στα συμβατικά αυτοκίνητα, το φρενάρισμα παράγει μόνο θερμότητα και ρινίσματα από τα τακάκια.

Τα καλύτερα δύο κόσμων: Τα plug-in υβριδικά οχήματα προσφέρουν ηλεκτρική οδηγική απόλαυση σε αστικές διαδρομές και κλασική οδηγική απόλαυση BMW σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Προετοιμάζοντας τον δρόμο για το μέλλον: Επειδή ένα plug-in υβριδικό μοντέλο μπορεί να λειτουργεί χωρίς εκπομπές ρύπων, έχει δικαίωμα εισόδου σε πολλές ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, απολαμβάνει έξτρα προνόμια στάθμευσης και επιβαρύνεται με χαμηλότερες χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων.

Βελτιωμένη ποιότητα ζωής στην πόλη: Οδηγώντας στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, οι χρήστες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και του θορύβου οδικής κυκλοφορίας στις πόλεις.

Πηγή: BMW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter