Νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupe

Νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupe

Η Σειρά 8 της BMW επεκτείνεται με την άφιξη της Gran Coupe, ενός 4πορτου πολυτελούς αυτοκινήτου που αναπτύχθηκε μαζί με την BMW Σειρά 8 Coupe και την BMW M8 GTE, του αγωνιστικού οχήματος αγώνων αντοχής.

Η κατασκευή του αμαξώματος, το σύστημα κίνησης και το σασί, συνεισφέρουν στο χαμηλό κέντρο βάρους, την ιδανική κατανομή του, με τη γενικότερη κατασκευή να αφορά υλικά, όπως αλουμίνιο, μαγνήσιο και CFRP.

Τα μοντέλα είναι η BMW M850i xDrive Gran Coupe, ισχύος 390 kW/530 hp από τον V8 κινητήρα, η BMW 840i Gran Coupe και η BMW 840i xDrive Gran Coupe με τον νέο 250 kW/340 hp 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα και η BMW 840d xDrive Gran Coupe με τον 6κύλινδρο diesel κινητήρα, ισχύος 235 kW/320 hp. Όλα τα μοτέρ πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP και συνεργάζονται με το κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic Sport, διαθέτοντας το σύστημα 4κίνησης BMW xDrive. Η BMW 840i Gran Coupe είναι πισωκίνητη.

Το μεταξόνιο είναι κατά 201mm πιο μακρύ σε σχέση με πριν, με τη ρέουσα γραμμή οροφής να καταλήγει στην ουρά, προσθέτοντας μια δυναμική εμφάνιση. Μυώδεις είναι οι ώμοι στις κολόνες C, με το πλάτος να προσδίδει ακόμα περισσότερη δυναμική.

Τα στάνταρ σπορ καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα Vernasca, το τιμόνι διαθέτει paddles, ενώ δέρμα εντοπίζεται στον πίνακα οργάνων και στους ώμους των θυρών. Τα εξωτερικά πίσω καθίσματα έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα, ενώ το τρίτο, είναι κατάλληλο για μικρές διαδρομές και ταξίδια. Ο χώρος των πίσω επιβατών για τα πόδια τους είναι αρκετός, όπως και για τα κεφάλια και τους ώμους τους, συγκριτικά με τα δίπορτα «μέλη» της οικογένειας.

Η αυτόματη θύρα χώρου φόρτωσης και το Comfort Access παρέχονται στάνταρ. Η χωρητικότητα ανέρχεται στα 440 λίτρα, με την αναλογία αναδίπλωσης να είναι 40:20:40.

Η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή εμβαδού 1,5τ.μ. παρέχει μεγάλη φωτεινότητα και αίσθηση ελευθερίας, καθώς το κρύσταλλο εκτείνεται από το εμπρός παρμπρίζ έως το πίσω. Επίσης, άλλες προαιρετικές επιλογές αφορούν τον 4ζωνικό αυτόματο κλιματισμό και αλεξήλια για τα πίσω πλευρικά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ.

Για την καλύτερη συμπεριφορά του, το αυτοκίνητο έχει μεγάλους άξονες, με την προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ και το ενεργό σύστημα σταθεροποίησης να παρέχονται στάνταρ. Οι BMW M850i xDrive Gran Coupe και BMW 840i Gran Coupe εφοδιάζονται με το διαφορικό M Sport στον βασικό εξοπλισμό, ενώ το Integral Active Steering είναι κι αυτό στάνταρ στα 4κίνητα μοντέλα και προαιρετικό στην BMW 840i Gran Coupe. Τα προφίλ οδήγησης είναι τα Comfort, Eco Pro, Sport και Sport+, ενώ οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED και τα πίσω φώτα LED είναι στάνταρ. Προαιρετικό είναι το BMW Laserlight με Selective Beam και την εκτεταμένη μεγάλη σκάλα, που φωτίζει τον δρόμο έως 600 μέτρα μπροστά.

Το πακέτο M Sport περιλαμβάνει μεγάλες εισαγωγές, ιδιαίτερες πλευρικές ποδιές και πίσω σπόιλερ, 19 ιντσών τροχούς από αλουμίνιο, φρένα M Sport, πολυλειτουργικά καθίσματα, τιμόνι δερμάτινο Μ και λαμπερά μαρσπιέ. Η BMW M850i xDrive Gran Coupe διαθέτει επέκταση του εμπρός σπόιλερ, Μ τροχούς 20 ιντσών από αλουμίνιο με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, φρένα Μ Sport και αποκλειστική εξωτερική απόχρωση σε Cerium γκρι μεταξύ άλλων. Το πακέτο M Technic Sport διατίθεται και σε άλλες εκδόσεις.

Παρέχονται επίσης τα πακέτα Standard Chrome Line Exterior και M Carbon, ενώ ο πελάτης μπορεί να επιλέξει καθίσματα Sport, δέρμα Merino, κλιματιζόμενα καθίσματα, θύρες soft-close, ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround, πακέτο Heat Comfort package και άλλα.

Αναφορικά με τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, είναι τα στάνταρ, High Beam Assistant, Driving Assistant που περιλαμβάνει Collision και Pedestrian Warning με λειτουργία City Braking, Lane Change Warning και Lane Departure Warning, Speed Limit Info, rear crossing traffic warning και rear collision warning, συν Parking Assistant με reversing assistant. Προαιρετικά είναι τα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Driving Assistant Professional με steering και lane control assistant, lane keeping assistant με active side collision protection, Evasion Assistant, distance information, crossing traffic warning, road priority warning και wrong-way driving warning και Parking Assistant Plus με Surround View, Top View, Panorama View και Remote 3D View.

Το όχημα διαθέτει επίσης το BMW Display Key, ασύρματη φόρτιση smartphone, BMW Head-Up Display, BMW Live Cockpit Professional με σύστημα πλοήγησης, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και BMW Operating System 7.0, που διαχειρίζεται μέσω οθόνης αφής, iDrive Controller, μπουτόν του τιμονιού, φωνητικών εντολών ή χειρονομιών.

Πηγή: BMW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter