Νέα Φιλαδέλφεια: Ώρα απολογιών για τους Κροάτες χούλιγκαν – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της δολοφονικής επίθεσης

Νέα Φιλαδέλφεια:  Ώρα απολογιών για τους Κροάτες χούλιγκαν – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της δολοφονικής επίθεσης

Ξεκινά η διαδικασία της απολογίας των 104 ατόμων που συνελήφθησαν για τα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της «Ένωσης», Μιχάλη Κατσουρή. Λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησαν οι μεταγωγές των συλληφθέντων, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Εις βάρος των 104 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων η ανθρωποκτονία από πρόθεση και επτά πλημμελήματα, όπως η διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή φωτοβολίδων.

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

 

 

Στις 17:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα θα τελεστεί η κηδεία του αδικοχαμένου Μιχάλη, παρουσία της οικογένειας, συγγενών, φίλων αλλά και του οργανισμού της ΑΕΚ.

Επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή είναι η ενίσχυση του Σωματείου «Ελπίδα» αντί κατάθεσης στεφάνων. «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιες, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ» στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», ανέφερε το μήνυμα της οικογένειας του 29χρονου.

Έγγραφη παραδοχή της ΕΛ.ΑΣ. για το επιχειρησιακό φιάσκο

Στο διαβιβαστικό της σημείωμα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τους 104 συλληφθέντες, η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται τα επιχειρησιακά λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι εντυπωσιακό πως η ίδια η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται ότι ενώ εντόπισαν τους Κροάτες χούλιγκαν στην Ελευσίνα, την ώρα που έφταναν στην Αθήνα και τους έθεσαν σε «επιτήρηση», μετά από λίγο κατάφεραν να τους χάσουν από τα μάτια τους.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο οι Αστυνομικοί παραδέχονται ότι στις 22:55 ενημερώθηκαν από τη ΣΤΑΣΥ ότι οι χούλιγκαν κατευθύνονταν πεζοί προς τη Νέα Φιλαδέλφεια με καδρόνια στα χέρια και άλλα αντικείμενα, ενώ υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τη συμπλοκή.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται εγγράφως τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου

Σιγή ιχθύος από Μητσοτάκη, αποποίηση ευθυνών από το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ

Το τραγικό συμβάν στη Νέα Φιλαδέλφεια υπογράμμισε, με τον πλέον ωμό τρόπο την ανεπάρκεια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ παραμένει… εξαφανισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τέσσερις ημέρες μετά τα όσα συνέβησαν δεν έχει προχωρήσει σε καμία δημόσια δήλωση.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιλέγει την τακτική της αποποίησης των πολιτικών ευθυνών, με τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου να μην παραιτείται, δηλώνοντας ότι δεν είναι ευθύνη του υπουργού η αντιμετώπιση των χούλιγκαν και τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τις κινήσεις των Κροατών.

Πιέσεις και από την UEFA για «λεπτομερή αναφορά»

Αναλυτική αναφορά από τις ελληνικές αρχές ζήτησε η UEFA για τα γεγονότα που κλιμακώθηκαν με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή το βράδυ της Δευτέρας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπαινίσσεται στην ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας εν όψει των δύο αγώνων της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (15 και 19 Αυγούστου).

Διαβάστε σχετικά: Νέα Φιλαδέλφεια: Η UEFA ζητά «λεπτομερή αναφορά» από τις ελληνικές αρχές

«Είδα άτομα να με χτυπάνε καθώς περνούσαν…»

Στις καταθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περιγράφονται τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα αλλά και η αδράνεια της πολιτείας, ενώ σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφουν ο αδερφός του νεκρού 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και ο γιατρός που τον παρέλαβε στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας είναι και οι καταθέσεις τριών τραυματιών, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο για να πιούν μια μπύρα και να προμηθευτούν εισιτήρια και έπεσαν θύματα της βιαιότητας των Κροατών χούλιγκαν και χτυπήθηκαν άλλος με μπουκάλι, άλλος με πέτρα και άλλος με ξύλινα στειλιάρια. Μάλιστα, ο ένας εκ των τριών τραυματιών ήταν στο σημείο μαζί με τον ανήλικο γιο του.

«Ξαφνικά χωρίς να δω από πού, δέχτηκα στο κεφάλι μια πέτρα. Από το χτύπημα ζαλίστηκα αρκετά και δε μπορούσα να απομακρυνθώ από το σημείο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, είδα άτομα να τρέχουν προς το μέρος μου και να με χτυπάνε καθώς περνούσαν…», κατέθεσε ένας εκ των τραυματιών.

«Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και χωρίς να το καταλάβω, δέχτηκα επίθεση από πολλά άτομα, τα οποία άρχισαν να με χτυπούν με ξύλινα στειλιάρια που κρατούσαν, ενώ όπως είδα είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες. Ευτυχώς το γιο μου τον πήρε ο φίλος μου και τον πήγε στο σπίτι, χωρίς να τον ακουμπήσουν», σημείωσε στην κατάθεσή του άλλος τραυματίας.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων της δολοφονικής επίθεσης – «Με χτυπούσαν με ξύλινα στυλιάρια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter