Νέα «καρφιά» της Σόφι Ιντ ‘Βελντ: Το σκάνδαλο υποκλοπών μπορεί να είναι κάτι μεγαλύτερο από το Γουότεργκεϊτ

Νέα «καρφιά» της Σόφι Ιντ ‘Βελντ: Το σκάνδαλο υποκλοπών μπορεί να είναι κάτι μεγαλύτερο από το Γουότεργκεϊτ

Νέες αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση που τηρεί και τους χειρισμούς της στην υπόθεση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, αφήνει η Σόφι Ιντ ‘Βελντ. Σε συνέντευξή της στο Deutsche Welle, μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα με την αντιπροσωπεία της επιτροπή Pega του Ευρωκοινοβουλίου και την παρουσίαση της πρώτης έκθεσης, η ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της Επιτροπής, αναφέρεται ξανά στις υποκλοπές και το «ελληνικό Γουότεργκεϊτ», όπως έχει χαρακτηριστεί από την πρώτη στιγμή από τα διεθνή ΜΜΕ.

Δείτε επίσης: Έκθεση Pega: Το χρονικό του ελληνικού Watergate, ο Μητσοτάκης και οι αποκαλύψεις του Documento

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα εάν υπάρχουν αποδείξεις, ενδείξεις ή απλώς αιτιάσεις εκείνη απάντησε: «Νομίζω ότι έχουμε κάτι περισσότερο από αιτιάσεις. Υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι, που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Με ρωτάτε, αν είναι κάτι σαν το Γουότεργκεϊτ; Μπορεί να είναι και κάτι μεγαλύτερο. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει σχέση, αλλά με όλες τις αιτιάσεις ή και τις αποδείξεις που υπάρχουν, θα έλεγα ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να μην χάνει χρόνο, να ερευνήσει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Έχω εκπλαγεί, διαπιστώνοντας ότι δεν έχουν καταθέσει πρόσωπα-κλειδιά, όπως ο κ. Δημητριάδης, ο κ. Λαβράνος ή ο κ. Μπίτσιος. Ακούω ότι καλούνται να καταθέσουν σε επιτροπή της Βουλής, δεν γνωρίζουμε αν θα προσέλθουν. Αλλά ούτε την αστυνομία είδαμε να ερευνά τα γραφεία της Intellexa για να συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία».

Διαβάστε επίσης: «Καταπέλτης» η έκθεση της PEGA για την Ελλάδα και το παρακράτος Μητσοτάκη

Όπως επισημαίνει η DW, σε αυτό το σημείο ο Σόφι Ιντ’ Βελντ επανέρχεται κάθε τόσο στη διάρκεια της συνέντευξης: Δεν ισχυρίζεται ότι ήδη κομίζει αδιάσειστα στοιχεία για τη χρήση του επίμαχου λογισμικού από την κυβέρνηση, λέει όμως ότι είναι ενοχλημένη από το ότι η ίδια η κυβέρνηση δεν φαίνεται να δείχνει ζήλο για την διερεύνηση της υπόθεσης. Η ευρωβουλευτής από την Ολλανδία δεν αποδέχεται την υπόθεση εργασίας ότι «μόνο» κάποιος ιδιώτης χρησιμοποιεί το επίμαχο λογισμικό παρακολουθήσεων. «Δεν μιλάμε για κάτι που αγοράζεις στο σουπερ-μάρκετ», λέει. «Στοιχίζει εκατομμύρια, ίσως και δεκάδες εκατομμύρια σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι να διαθέσουν τέτοια ποσά».

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: «Καρφιά» και στη συνέντευξη Τύπου της Pega – «Οι αποκαλύψεις του Documento δεν ήταν οι πρώτες» (Video)

Επίσης, αναφερόμενη σε πρόσφατα ελληνικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία και ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν παλαιότερα υπό παρακολούθηση, υπογράμμισε: «Εδώ χρειαζόμαστε επείγουσα διαλεύκανση», και συνέχισε: «πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ελευθερία και ασφάλεια. Αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter