Νέα Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Νέα Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Η νέα Mercedes CLA Shooting Brake η οποία και θα διατίθεται στο κοινό από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους είναι ένα πρακτικό, σπορ αυτοκίνητο με μεγάλο χώρο φόρτωσης.

Ακριβώς όπως και η CLA Coupe με τις τέσσερις πόρτες, έτσι και η Shooting Brake παρέχει ένα σχεδιαστικό πλάνο αισθησιακής καθαρότητας το οποίο έχει μετατρέψει το εσωτερικό του μοντέλου σε ένα δροσερό μέρος από το οποίο δε θα μπορούσαν να λείψουν οι νότες ψηφιακής τεχνολογίας.

Επιπλέον, η νέα CLA Shooting Brake προσφέρει στους επιβάτες περισσότερο χώρο συγκριτικά με τον προκάτοχό της, τόσο στις περιοχές ώμων και κεφαλής, όσο και στων αγκώνων. Το ψηφιακό περιβάλλον της CLA ενσωματώνεται στο εσωτερικό με δημιουργικό και τεχνικά πρωτοποριακό τρόπο, χάρη μάλιστα στο σύστημα MBUX, η λειτουργία όλο και περισσότερων λειτουργιών γίνεται πιο φυσική και πολύ απλούστερη.

Στη νέα Shooting Brake ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στην εξατομίκευση, με τις γραμμές εξοπλισμού Progressive και AMG Line, ενώ διατίθεται και μια αυξανόμενη ποικιλία εφαρμογών την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από τη Mercedes και να τη ρυθμίσετε μέσω του MBUX.

Η συγκεκριμένη CLA απευθύνεται σε πελάτες για τους οποίους, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η Mercedes-Benz δεν αποτελούσε το πρώτο πράγμα που έρχονταν στο νου τους όταν αναζητούσαν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο. «Θέλουμε να απευθυνθούμε σε νέους πελάτες που είναι έτοιμοι να απολαύσουν τον ιδιαίτερα εκφραστικό σχεδιασμό των CLA Coupe και CLA Shooting Brake. Επιπλέον, αξίζει να τονίσουμε πως η νέα CLA Shooting Brake προσφέρει περισσότερο χώρο από τον προκάτοχό της, ενώ διαθέτει αθλητικό εξοπλισμό και πολλά συστήματα.» δηλώνει η Britta Seeger, μέλος του Δ.Σ της Daimler AG.

Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, η νέα CLA Shooting Brake θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Kecskemet (Ουγγαρία) και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Σεπτέμβριο του 2019.

Σχεδίαση: σπορ αυτοκίνητο με χώρο φόρτωσης

Η Mercedes-Benz εισήγαγε την πρώτη γενιά της CLA Shooting Brake το 2015 και επρόκειτο για ένα πεντάθυρο coupe από την άποψη των αναλογιών του, και με σημαντικό χώρο φόρτωσης. Η νέα CLA Shooting Brake είναι επίσης ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο και με σαφή αθλητικά γονίδια.

Το χαρακτηριστικό εμπρόσθιο άκρο («sharknose») και το επιμηκυμένο καπό με τα εντυπωσιακά powerdomes σχηματίζουν ένα ιδιαιτέρως δυναμικό στυλ, ενώ οι επιφάνειες είναι δομημένες με απαλές καμπύλες.

Το νέο όχημα είναι 48 χιλιοστά μακρύτερο από ότι πριν, 53 χιλιοστά πλατύτερο και άλλα 2 χιλιοστά χαμηλότερο. Οι επίπεδοι προβολείς, το χαμηλής κλίσης καπό και η μάσκα με το κεντρικό αστέρι σηματοδοτούν την τυπική εμφάνιση των σπορ αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.

Το εσωτερικό του χώρου επιβατών είναι το ίδιο με αυτό του Coupe. Και οι δύο CLA χαρακτηρίζονται από τη μοναδική αρχιτεκτονική τους, αρχιτεκτονική η οποία διακρίνεται ειδικά λόγω και του πρωτοποριακού πίνακα οργάνων. Η οθόνη είναι εντελώς ελεύθερη, ενώ το κατώτερο τμήμα του ταμπλό οργάνων διαχωρίζεται οπτικά από το κύριο σώμα του συγκροτήματος με «τάφρο». Ο φωτισμός περιβάλλοντος προσφέρει μια επιλογή 64 χρωμάτων και διάφορα εφέ σε τρεις ζώνες φωτεινότητας.



Διαστάσεις CLA Shooting Brake και προκατόχου – Διαφορές

Εξωτερικές διαστάσεις

Μήκος: 4688 χιλιοστά – 4640 χιλιοστά. Διαφορά +48 χιλιοστά.

Πλάτος: 1830 χιλιοστά – 1777 χιλιοστά. Διαφορά +53 χιλιοστά.

Ύψος: 1442 χιλιοστά – 1444 χιλιοστά. Διαφορά -2 χιλιοστά.

Μεταξόνιο: 2729 χιλιοστά – 2699 χιλιοστά. Διαφορά +30 χιλιοστά.

Εμπρός πλευρική απόσταση τροχών: 1612 χιλιοστά – 1549 χιλιοστά. Διαφορά +63 χιλιοστά.

Πίσω πλευρική απόσταση τροχών: 1602 χιλιοστά – 1547 χιλιοστά. Διαφορά +55 χιλιοστά.

Εσωτερικές διαστάσεις

Μέγιστη απόσταση κεφαλής, μπροστά: 1025 χιλιοστά – 1016 χιλιοστά. Διαφορά +9 χιλιοστά.

Μέγιστη απόσταση κεφαλής, πίσω: 955 χιλιοστά – 947 χιλιοστά. Διαφορά +8 χιλιοστά.

Απόσταση ποδιών, μπροστά: 1062 χιλιοστά – 1063 χιλιοστά. Διαφορά -1 χιλιοστό.

Απόσταση ποδιών, πίσω: 861 χιλιοστά – 860 χιλιοστά. Διαφορά +1 χιλιοστό.

Απόσταση αγκώνα, εμπρός: 1457 χιλιοστά – 1422 χιλιοστά. Διαφορά +35 χιλιοστά.

Απόσταση αγκώνα, πίσω: 1454 χιλιοστά – 1410 χιλιοστά. Διαφορά +44 χιλιοστά.

Απόσταση ώμου, μπροστά: 1400 χιλιοστά – 1391 χιλιοστά. Διαφορά +9 χιλιοστά.

Απόσταση ώμου, πίσω: 1372 χιλιοστά – 1350 χιλιοστά. Διαφορά +22 χιλιοστά.

Μέγιστο πλάτος χώρου φόρτωσης: 1394 χιλιοστά – 1328 χιλιοστά. Διαφορά +66 χιλιοστά.

Μέγιστο βάθος χώρου φόρτωσης: 1054 χιλιοστά – 1003 χιλιοστά. Διαφορά +51 χιλιοστά.

Πλάτος ανοίγματος χώρου φόρτωσης: 871 χιλιοστά – 635 χιλιοστά. Διαφορά +236 χιλιοστά.

Ενεργοποίηση ελέγχου άνεσης: ευεξία κατά την οδήγηση

Η νέα CLA Shooting Brake εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο χάρη στον έλεγχο άνεσης που τροφοδοτεί τα διάφορα συστήματα στο όχημα. Οι λειτουργίες του συστήματος κλιματισμού και των καθισμάτων (θέρμανση, εξαερισμός, μασάζ), οι φωτισμοί καθώς και οι μουσικές, χρησιμοποιούνται με στοχευμένο τρόπο ώστε να επιτρέπουν μια συγκεκριμένη ρύθμιση ευεξίας προσαρμοσμένη στη διάθεση και την ανάγκη του πελάτη. Βάσει ενός ευφυούς αλγόριθμου, το ENERGIZING COACH συνιστά ένα από τα προγράμματα πακέτων ENERGIZING, ανάλογα με την κατάσταση του ατόμου, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν στοιχεία όπως το επίπεδο πίεσης του οδηγού, η συχνότητα παλμών, η ποιότητα ύπνου της προηγούμενης νύχτας κλπ. 

  Αναρτήσεις: ευέλικτες και άνετες

Οι αναρτήσεις της νέας CLA Shooting Brake όχι μόνο καθοδηγούνται με ακρίβεια αλλά είναι σχεδιασμένες για άνετη οδήγηση και αθόρυβη λειτουργία χάρη σε βραχίονες ακουστικού ελέγχου που αποσυνδέουν τους κραδασμούς τόσο στο πίσω μέρος όσο και στο μπροστά. 

 

Αεροδυναμική: η εκτεταμένη προσομοίωση ροής συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμων Η αεροδυναμική ήταν πάντα ένα από τα ισχυρά σημεία της CLA. Χάρη στην εκτεταμένη προσομοίωση ροής και τη λεπτή ρύθμιση της αεροδυναμικής σήραγγας, το νέο μοντέλο διατηρεί το υψηλό επίπεδο παρά την ευρύτερη διαδρομή του. Η τιμή cd των 0,26 είναι φυσικά μεγαλύτερη από αυτή του Coupé (0,23), του οποίου η κλίση πίσω δημιουργεί εγγενώς μικρότερη ροή. Εκτός από την απλή αεροδυναμική αντίσταση, οι εργασίες ανάπτυξης επικεντρώθηκαν επίσης και στον θόρυβο του αέρα. 

 

Intelligent Drive: έξυπνες λειτουργίες από την SClass Η CLA Shooting Brake διαθέτει τα τελευταία συστήματα υποστήριξης οδηγού και παρέχει το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας, με λειτουργίες που υιοθετούνται από την S-Class. Χάρη στα βελτιωμένα συστήματα ραντάρ, η CLA μπορεί να φτάσει μέχρι και 500 μέτρα μπροστά και μπορεί να οδηγήσει μερικώς αυτόνομα σε ορισμένες καταστάσεις, για παράδειγμα προσαρμόζοντας άνετα την ταχύτητα πριν από τις γωνίες, τις διασταυρώσεις ή τους κυκλικούς κόμβους, χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Active Distist Assist DISTRONIC με προσφυγή σε χάρτες και δεδομένα πλοήγησης. Ως νέα λειτουργία του Active Steer Assist, μεταξύ άλλων, υπάρχει και το Active Lange Change Assist.

Σύστημα κίνησης: καθαρό και ισχυρό Ο κινητήρας της CLA Shooting Brake θα είναι ο ισχυρός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της CLA 250 (165 kW / 225 hp, 350 Nm), ο οποίος κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω της μετάδοσης διπλού συμπλέκτη 7G-DCT (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 6.5-6.2 λτ / 100 χλμ, συνδυασμένες εκπομπές CO2 149-143 γρ. / χλμ). Ο κινητήρας άμεσου ψεκασμού δύο λίτρων διαθέτει στάνταρ φίλτρο συγκράτησης σωματιδίων βενζίνης. Μέχρι την έναρξη της κυκλοφορίας το Σεπτέμβριο, οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν το μοντέλο που επιθυμούν μέσα από ένα ευρύ φάσμα κινητήρων ντίζελ και βενζίνης, με χειροκίνητη ή διπλή μετάδοση συμπλέκτη και με κίνηση ή στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις χάρη στο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter