Νέα μέτρα αμέσως μετά τις γιορτές επιβεβαιώνει ο Πλεύρης στη Βουλή

Νέα μέτρα αμέσως μετά τις γιορτές επιβεβαιώνει ο Πλεύρης στη Βουλή

Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά, μετά τις γιορτές, κάτι που είχε πει και νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας σε όποια χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένα».

Άδωνης Γεωργιάδης: Δεν κάνουμε lockdown γιατί δεν έχουμε χρήματα – Μόνον αν δώσει χρήματα η Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης είχε παραδεχθεί την Τρίτη 21/12 σε συνέντευξή του πως η χώρα δεν μπορεί να συζητήσει το lockdown λόγω έλλειψης χρημάτων αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο αν ληφθεί κεντρική Ευρωπαϊκή απόφαση με τα ανάλογα κονδύλια. Περισσότερα ΕΔΩ

Lockdown από 3 Ιανουαρίου προβλέπει ο Σαρηγιάννης

Βέβαιος πως η χώρα δεν θα αποφύγει ένα καθολικό lockdown εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης το πρωί της Τετάρτης στον 102 FM της ΕΡΤ-3, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο. «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά –και πολύ συγκεκριμένα-, τονίζοντας παράλληλα ότι μιλάει με μεγάλη βεβαιότητα. Περισσότερα ΕΔΩ

 

Διαβάστε επίσης:

Άδωνης Γεωργιάδης: Δεν κάνουμε lockdown γιατί δεν έχουμε χρήματα – Μόνον αν δώσει χρήματα η Ε.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter