Νέα Porsche Cayenne Coupe

Νέα Porsche Cayenne Coupe

Την Cayenne Coupe παρουσιάζει η Porsche, ένα αυτοκίνητο το οποίο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά του βασικού μοντέλου, ωστόσο υιοθετεί και ένα νέο, δυναμικό σχεδιασμό με πολλά άλλα στοιχεία.

Αυτά είναι για παράδειγμα το νέο πίσω μέρος, το ρυθμιζόμενο οπίσθιο σπόιλερ, η δεύτερη σειρά καθισμάτων με δύο ατομικές θέσεις και οι δύο εκδοχές της οροφής. Η μία είναι η στάνταρ πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή και η δεύτερη από ανθρακόνημα.

Η γραμμή της οροφής, που «πέφτει» όσο προχωρά το μάτι προς τα πίσω, κάνει την Coupe να φαίνεται πιο δυναμική, ενώ αυτό «υποστηρίζεται» από το σπόιλερ. Το εμπρός παρμπρίζ και η κολόνα Α έχουν επηρεαστεί από τη χαμηλότερη γραμμή της οροφής, η οποία έχει μειωθεί σε «ύψος» κατά 20mm. Οι επανασχεδιασμένες πίσω θύρες και τα διευρυμένα κατά 18mm πίσω φτερά, συμβάλλουν στη γενικότερη μυώδη εμφάνιση του οχήματος. Όσον αφορά στην πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας, είναι ενσωματωμένη στον προφυλακτήρα, κάνοντας το αυτοκίνητο να φαίνεται πως είναι πιο κοντά στο έδαφος.

Από εκεί και πέρα, κάθε Cayenne Coupe εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενο πίσω σπόιλερ, ως μέρος του Porsche Active Aerodynamics (PAA). Εκτείνεται στα 135mm σε ταχύτητες από 90 χ.α.ω. και άνω, με το ΡΑΑ παράλληλα να ευνοεί την απόδοση.

Εκδοχές οροφής

Ένα στοιχείο που κάνει την Cayenne Coupe να ξεχωρίζει, είναι η οροφή της. Η στάνταρ εκδοχής της είναι η πανοραμική κρυστάλλινη 2,16τ.μ. Η επιφάνεια του γυάλινου πάνελ 0,92τ.μ., προσφέρει στους επιβάτες την αίσθηση του χώρου, ενώ το ενσωματωμένο ρολό προστατεύει από την έκθεση στον ήλιο και τις κρύες συνθήκες. Όσον αφορά στην ανθρακονημάτινη εκδοχή της, παρέχεται σε ένα από τα τρία πακέτα ελαφρών υλικών που διατίθενται. Αυτά τα πακέτα περιλαμβάνουν επίσης στοιχεία από το Sport Design, ελαφρούς τροχούς 22 ιντσών σχεδιασμού GT, καθίσματα με χαρακτηριστικό ύφασμα, όπως επίσης στοιχεία από ανθρακόνημα και ύφασμα Alcantara στο εσωτερικό. Αναφορικά με την Porsche Cayenne turbo Coupe, το πακέτο περιλαμβάνει και σπορ σύστημα εξάτμισης.

Άνεση στον δρόμο με τέσσερα σπορ καθίσματα

Η νέα Cayenne Coupe προσφέρει άπλετο χώρο σε τέσσερις επιβάτες. Εμπρός, τα σπορ καθίσματα οκτώ «δρόμων» έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και παρέχουν άνεση και μεγάλη πλευρική στήριξη. Πίσω, το νέο μοντέλο έρχεται με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων, να περιλαμβάνει δύο ατομικές θέσεις. Αυτό γίνεται μέσω παραγγελίας, δίχως έξτρα κόστος. Οι επιβαίνοντες σε αυτό το σημείο του αυτοκινήτου, κάθονται χαμηλότερα κατά 30mm συγκριτικά με την Cayenne, κάτι που σημαίνει πως έχουν περισσότερο χώρο για το κεφάλι τους, παρά τον χαμηλότερο εξωτερικό σχεδιασμό. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αγγίζει τα 625 λίτρα και αυξάνεται στα 1.540 όταν τα πίσω καθίσματα έχουν αναδιπλωθεί. Η χωρητικότητα για την turbo Coupe κυμαίνεται στα 600-1.510 λίτρα.

Κινητήρες

Η Cayenne Coupe εφοδιάζεται με έναν 6κύλινδρο turbo κινητήρα, χωρητικότητας τριών λίτρων, απόδοσης 250 kW (340 PS) με ροπή 450Nm. Με το πακέτο Sport Chrono, επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 6δλ., με την επίδοση αυτή να μειώνεται στα 5,9δλ. με τη χρήση του πακέτου ελαφρών υλικών. Η ανώτατη ταχύτητα της έκδοσης ανέρχεται στα 243 χ.α.ω. Όσον αφορά στην Cayenne turbo Coupe, διαθέτει έναν 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα, ισχύος 404 kW (550 PS), με ροπή 770Nm. Επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 3,9δλ. και η τελική του ανέρχεται στα 286.

Οι τιμές στη Γερμανία για την Cayenne Coupe αρχίζουν από τις 83.711 ευρώ και για την turbo Coupe από τις 146.662. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα Power Steering Plus, τροχούς 20 ιντσών από αλουμίνιο, Park Assist για το εμπρός και το πίσω μέρος, συμπεριλαμβανομένης κάμερας οπισθοπορείας, Porsche Active Suspension Management (PASM) και το πακέτο Sport Chrono.

Πηγή: Porsche

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter