Νέα προειδοποίηση Πούτιν: «Αυξημένος ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου-Θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα»

Νέα προειδοποίηση Πούτιν: «Αυξημένος ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου-Θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα»

Στην διαβεβαίωση για ακόμη μια φορά ότι «η χώρα του θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα» προχώρησε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις την Τετάρτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι «αποτρεπτικός παράγοντας» στις συγκρούσεις.

«Έχουμε αυτά τα μέσα σε πιο προηγμένη και σύγχρονη μορφή από οποιαδήποτε άλλη πυρηνική χώρα, αυτό είναι γεγονός. Αλλά δεν έχουμε τρελαθεί. Δεν πρόκειται να τρέξουμε σε όλο τον κόσμο κραδαίνοντάς τα», είπε συγκεκριμένα ο ρώσος ηγέτης και τόνισε ότι «η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους συμμάχους της με όλα τα μέσα εάν χρειαστεί».

«Μόνο μία απάντηση μπορεί να υπάρξει από την πλευρά μας», διαμήνυσε. «Συνεχής και συνεπής αγώνας για τα εθνικά μας συμφέροντα» «Θα το κάνουμε αυτό με διάφορους τρόπους και μέσα. Πρώτα από όλα, φυσικά, θα επικεντρωθούμε στα ειρηνικά μέσα, αλλά αν δεν απομείνει τίποτα άλλο, θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», συνέχισε.

Ο ρώσος ηγέτης ανέφερε επίσης ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του στρατού του στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι μια «μακρόχρονη διαδικασία», αλλά είπε ότι δεν βλέπει την ανάγκη να κινητοποιήσει επιπλέον στρατιώτες σε αυτό το σημείο.

Πηγή: Nexta, AFP

Διαβάστε επίσης:

Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ: «Ο Πούτιν δεν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι επιθυμεί ειρηνευτικές συνομιλίες»

Σε κοινή γραμμή Μπάιντεν-Μακρόν για την Ουκρανία: Ο Πούτιν θα λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου

Ο Μακρόν ανακοίνωσε «απευθείας επαφή» με Πούτιν τις επόμενες ημέρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter