Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ότι έκαναν οι ναζί το κάνουν τώρα οι Έλληνες στους πρόσφυγες

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ότι έκαναν οι ναζί το κάνουν τώρα οι Έλληνες στους πρόσφυγες

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας μας και της Ευρώπης, ενώ την Τρίτη, 17 Μαρτίου υποδέχεται στην Κωνσταντινούπολη τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την τριμερή σύνοδο για το προσφυγικό, μετά από πρόσκλησή του. 

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δήλωσε:

«Είχαμε προειδοποιήσει την Ευρώπη πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ εκείνων που έκαναν οι ναζί και τις εικόνες από τα ελληνικά σύνορα. Πέραν της διάσωσης των ζωών και της εξασφάλισης ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά τους, είναι βαρβαρότητα να ανοίγεις πυρ κατά αθώων ανθρώπων, χωρίς λόγο, και να προχωράς σε κάθε απάνθρωπη συμπεριφορά, όπως δακρυγόνα και καυτό νερό.»

«Η Δύση ακούει; Ο καθρέπτης της Ευρώπης βρίσκεται στα σύνορα με την Ελλάδα και τα όσα βιώνονται εκεί», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε μάλιστα και βίντεο με τις βιαιότητες, όπως είπε, της Ελλάδας στα σύνορα, για να προκαλέσει στο ακροατήριό του συναισθήματα αποτροπιασμού και αποστροφής κατά της Ελλάδας. «Τί άλλο θα κάνουν μετά;», αναρωτήθηκε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε επίσης ότι θα στείλει πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μεσόγειο.

«Οι ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα συνεχιστούν μόνο μέσω των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά θα εξαπλωθούν και μέσω της Μεσογείου».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη και η Τουρκία δεν τους εμποδίζει.

«Το είχαμε πει ότι θα ανοίγαμε τα σύνορα, αλλά νόμιζαν ότι ήταν αστείο. Αλλά εμείς ανοίξαμε τις πύλες. Πηγαίνουν; Πηγαίνουν. 150 χιλιάδες περίπου συνέρρευσαν στα σύνορα της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί με τη βία να τους γυρίσει πίσω».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι η Ευρώπη δίνει αβίαστα τεράστια ποσά στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε αντίθεση με την Τουρκία.

«Για 100 χιλιάδες πρόσφυγες πήρε 2,3 δις ευρώ χωρίς όρους», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ευρώπη μας έχει ανάγκη για τους πρόσφυγες, την ενέργεια και την τρομοκρατία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter