Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου – Αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου – Αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς για ακόμη μια φορά δε δίστασε να αμφισβητήσει ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου.

Ειδικότερα, σε κοινές δηλώσεις με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία o επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δεν δίστασε να σημειώσει ότι «αν η Ελλάδα δεν σταματήσει τις παραβιάσεις», τότε θα συζητηθεί το καθεστώς κυριαρχίας των νησιών, «το οποίο είναι αμφισβητούμενο».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη χώρα μας για «σύνδρομο κατωτερότητας», σημειώνοντας ότι καθημερινά οι Έλληνες πολιτικοί επιτίθενται στην Τουρκία.

«Οι Έλληνες πολιτικοί «είναι πολύ καλοί στο κλάμα ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση. Έρχονται και σε αγκαλιάζουν, ενώ μετά γυρνάνε την πλάτη τους και διασπείρουν μίσος, ψέματα και συκοφαντίες. Φυσικά και κάθε χώρα πρέπει να υπερασπίζεται τα ενδιαφέροντά της, αλλά δεν είναι σωστό να γελούν μπροστά στα μάτια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται πως η νέα πρόκληση Τσαβούσογλου έρχεται στο φόντο προηγούμενων δηλώσεων του, όπου έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, λέγοντας πως «σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προέβη μπροστά στην κοινοβουλευτική του ομάδα σε ένα παραληρηματικό ξέσπασμα κατά της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού, που καλύφθηκε εκτεταμένα από τα τουρκικά Μέσα.

ΥΠΕΞ: Οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας τροφοδοτούν την αστάθεια

Η ελληνική πλευρά έχει αποστείλειδύο επιστολές στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές αναφορικά με τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσον αφορά τη «διασύνδεση» της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με τη δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών.

Οι δύο επιστολές της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ υπογραμμίζουν με σειρά από νομικά επιχειρήματα ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς δεν στέκουν νομικά, έχουν καθαρά αναθεωρητικά κίνητρα και τροφοδοτούνέτι περαιτέρω την αστάθειαπου προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Τραβάει το σκοινί η Άγκυρα: Εγείρει ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών – Τέλος το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter