Νέα ψηφιακά συστήματα για οδηγούς φορτηγών

Οι οδηγοί φορτηγών μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπα μελλοντικών ψηφιακών λειτουργικών μενού, καθώς και νέες εφαρμογές στον προσομοιωτή.

Τα πρωτότυπα βασίζονται στα υπάρχοντα συστήματα του νέου Mercedes-Benz Actros ενώ ο προσομοιωτής είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος ενός Mercedes-Benz V-Class.

Ο κινητός προσομοιωτής επιτρέπει στους εμπειρογνώμονες της Daimler να συναντήσουν τους οδηγούς στο σύνηθες περιβάλλον εργασίας τους. Από τη μία πλευρά, αυτό εξασφαλίζει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα δοκιμών και από την άλλη, οι προγραμματιστές μπορούν να απευθύνονται σε περισσότερους οδηγούς για τις δοκιμές, σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η προσομοίωση χρησιμοποιεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας με μοντέλα 3D και αισθητήρες μέτρησης.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι οδηγοί φορούν τρισδιάστατα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, στα οποία βλέπουν την ψηφιακή εικόνα του cockpit και τις καταστάσεις οδήγησης. Επιπλέον, οι οδηγοί διατηρούν το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών στα χέρια τους. Το τιμόνι και η προσομοίωση 3D διασυνδέονται. Σε αυτό το πρώτο βήμα της νέας σειράς δοκιμών, οι μηχανικοί της Daimler διερευνούν κυρίως τη φιλικότητα προς το χρήστη, της πλοήγησης στις μελλοντικές οθόνες, καθώς και την αποδοχή του χαρτοφυλακίου εφαρμογών από τους οδηγούς των φορτηγών.

Δύο εμπειρογνώμονες από την Daimler Trucks είναι παρόντες κατά τη διάρκεια των δοκιμών στον κινητό προσομοιωτή, παρατηρούν, καταγράφουν τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις των οδηγών. Επιπλέον, οι αισθητήρες καταγράφουν τις κινήσεις των οδηγών, γεγονός που επιτρέπει περαιτέρω συμπεράσματα σχετικά με τη φιλικότητα των συστημάτων προς τον χρήστη. Μια δοκιμή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται από τους προγραμματιστές της Daimler. Οι δοκιμές είναι εντελώς ανώνυμες.

Πηγή: Daimler

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.