Νέα Σμύρνη -«Ινδιάνος»: Απόλυτο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ και με τη βούλα της Δικαιοσύνης – Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες

Νέα Σμύρνη -«Ινδιάνος»: Απόλυτο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ και με τη βούλα της Δικαιοσύνης – Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες

Το απόλυτο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ σε ότι αφορά την σύλληψη του επονομαζόμενου και ως «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το Μάρτιο του 2021, επιβεβαιώνει με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο παύουν όλες οι κατηγορίες σε βάρος του 31χρονου. Πρόκειται για μια απόφαση που όχι μόνο εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ και τους αστυνομικούς που το χειρίστηκαν αλλά και την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κάλυψη που παρείχε στους κάκιστους έως εξωφρενικούς χειρισμούς των αστυνομικών που δεν συνάδουν με ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Δίχως κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, παρά μόνο την κατάθεση ενός ψυχικά ασταθούς ατόμου που έφασκε και αντίφασκε, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα αθώο πολίτη τον οποίο η Δικαιοσύνη έστειλε στη φυλακή για επτά μήνες, ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν καν την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως και τη δημοσιογραφική έρευνα του Documento που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το «φιάσκο» της ΕΛ.ΑΣ. Όπως η αποκλειστική συνέντευξη του κουνιάδου του «Ινδιάνου» και βασικού μάρτυρα σε βάρος του, ο οποίος είχε υπογραμμίσει στο documentonews.gr πως ότι είπε ήταν καθ υπαγόρευση των αστυνομικών.

Ειδικότερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υπό τους δικαστές Γεώργιο Κασίμη, Χαράλαμπο Γεωργακόπουλο και Αικατερίνη Πετροπούλου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Διονύση Πολυζωγόπουλου, αποφαίνεται να παύσουν οι κατηγορίες σε βάρος του «Ινδιάνου». Σε βάρος του 31χρονου άνδρα είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις  για τα αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», «της έκρηξης κατά συναυτουργία, «της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών βομβών με πρόκληση κινδύνου στους ανθρώπους», «της διατάραξης της κοινής ειρήνης», «της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή» και της «εξύβρισης από κοινού».

Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση Πολυζωγόπουλου

Στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο του αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Διονύση Πολυζωγόπουλου, υπογραμμίζονταν πως «από κανένα αποδεικτικό μέσο πλην της κατάθεσης του κουνιάδου (αναφέρεται το όνομα του 58χρονου) δεν προέκυψε οποιαδήποτε εμπλοκή του κατηγορούμενου στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη».

Κατά τον εισαγγελέα Πολυζωγόπουλο, ο 58χρονος άνδρας «ανασκεύασε» το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει στις 10 Μαρτίου του 2021, δύο μέρες μετά όταν εξετάστηκε από την ανακρίτρια, «υποπίπτοντας σε σωρεία αντιφάσεων». Ο εισαγγελέας στεκόταν επίσης επίσης στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο documentonews.gr, ο κουνιάδος του Ινδιάνου τον Απρίλιο του 2021. Τότε ο 58χρονος είχε υποστηρίξει ότι δεν είδε ποτέ τον κουνιάδο του στη Νέα Σμύρνη αλλά η κατάθεσή του ήταν αποτέλεσμα υπαγόρευσης από την ίδια την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια τον απείλησε ότι αν την αλλάξει… θα πάει φυλακή. Επίσης ο μάρτυρας είχε παραδεχτεί ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα και ήθελε να εκδικηθεί τον κουνιάδο του καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για τον χωρισμό του.

Κατά τον εισαγγελέα Πολυζωγόπουλο, «η συμπεριφορά αυτή καταδεικνύει έλλειψη αξιοπιστίας, κρίση που επιρρωνύεται» από την «έκρυθμη σχέση» μεταξύ των δυο ανδρών, καθώς ο 58χρονος είχε απομακρυνθεί από τη συζυγική του εστία και θεωρούσε ως υπεύθυνο για αυτό τον «Ινδιάνο».

Σαράκης: Θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι εμπνευστές αυτής της υπόθεσης

Σε δήλωση του με αφορμή την έκδοση του απαλλακτικού βουλεύματος, ο συνήγορος υπεράσπισης του «Ινδιάνου» Παύλος Σαράκης εκφράζει την ικανοποίηση του και υπογραμμίζει πως «ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του «Ινδιάνου» Παύλος Σαράκης

 

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου» αναφέρει στη δήλωσή του ο Παύλος Σαράκης.

Διαβάστε επίσης

Νέα Σμύρνη-«Ινδιάνος»: H εισαγγελική πρόταση επιβεβαιώνει το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ – Τον έβαλαν φυλακή χωρίς σοβαρά στοιχεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter