Νέες εκδόσεις για το Nissan LEAF

Με μια σειρά από τεχνολογικές αναβαθμίσεις έρχονται οι νέες εκδόσεις του Nissan LEAF και μάλιστα, με την προσθήκη της έκδοσης LEAF e+, τα στοιχεία του οχήματος αυξάνονται, όπως επίσης και τα οφέλη για τους ιδιοκτήτες.

Όλες οι νέες εκδόσεις προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό με το σύστημα ψυχαγωγίας NissanConnect, περιλαμβάνοντας τα Apple CarPlay και AndroidAuto. Το σύστημα πλοήγησης είναι αναβαθμισμένο και διαθέτει τη λειτουργία πλοήγησης TomTom LIVE premium traffic, όπως επίσης την ενσωματωμένη λειτουργία Online Map Update και τη Location Chargers για την εύρεση σημείων φόρτισης.

Εν συνεχεία, όλες οι εκδόσεις εμπλουτίζονται με τη νέα εφαρμογή NissanConnect Services, με τους χρήστες να στέλνουν δεδομένα στο σύστημα πλοήγησης, επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση σε ένα σημείο, ενώ αναφορικά με το Remote Climate Control, το σύστημα κλιματισμού ενεργοποιείται ακόμα και όταν το LEAF είναι συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ.

Οι διαθέσιμες αποχρώσεις αμαξώματος είναι 10, ενώ οι επιλογές διχρωμίας αμαξώματος/οροφής επτά.

Σχετικά με τον τομέα της αυτονομίας, η μπαταρία 62kWh αυξάνει την ενεργειακή πυκνότητα κατά 25% και τη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας κατά 55%, επιτρέποντας στο LEAF e+ να έχει ισχύ 217 ίππων και αυτονομία 385 χιλιομέτρων, βάση κύκλου WLTP με μία μόνο φόρτιση. Να σημειωθεί πως η μπαταρία μπορεί να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από την προηγούμενη των 40kWh, αλλά λόγω της τεχνικής συγκόλλησης με λέιζερ στις αρθρώσεις των κυψελών και μιας αλλαγής στον αριθμό των στρώσεων ελασματοποίησης της κυψέλης, επιτρέπει στο ύψος της μονάδας να ταιριάξει με το σχήμα του οχήματος. Παρόλη την αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας, η μπαταρία διατηρεί παρόμοιο σχήμα με αυτή των 40kWh,, αφήνοντας ανεπηρέαστο τον εσωτερικό χώρο του e+, αλλά και τον εξωτερικό του σχεδιασμό.

Το νέο LEAF εξοπλίζεται και με το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να επιταχύνουν, επιβραδύνουν και φρενάρουν, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ. Τέλος, διαθέσιμη είναι και η τεχνολογία ProPILOT, που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, με την επιτάχυνση και την πέδηση, βοηθώντας τον οδηγό στα ταξίδια, στην πυκνή κυκλοφορία και σε άλλες καταστάσεις. Το ProPILOT Park σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο, κάνοντας έτσι τη ζωή του οδηγού πιο άνετη.

Πηγή: Nissan

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.