Νέες εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε ένα μήνα με υβριδικό τρόπο οι εσωκομματικές εκλογές – Κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νέες εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε ένα μήνα με υβριδικό τρόπο οι εσωκομματικές εκλογές – Κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, αποφάσισε, όπως είχε αποκαλύψει από το πρωί το documentonews.gr, πως αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές για τα Συντονιστικά και τις Νομαρχιακές, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο, υβριδικά, δηλαδή και ηλεκτρονικά αλλά και με φυσική παρουσία.

Δείτε επίσης: Επιβεβαίωση του documentonews.gr: Αναβάλλονται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για Συντονιστικά και Νομαρχιακές

Από την πλευρά Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι «το ψηφιακό αυτό βήμα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ιδιαίτερα στη νέα γενιά».

Στόχος, μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είναι να αυξηθεί και η συμμετοχή, αφού θα μπορέσουν να ψηφίσουν και άνθρωποι που ζουν μακριά από την Οργάνωση τους, όπως για παράδειγμα οι νησιώτες που ζουν στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών εκλογών για Συντονιστικά και Νομαρχιακές

Σύμφωνα με την απόφαση, το Σαββατοκύριακο θα γίνουν μόνο οι εκλογές για την ανάδειξη των Συνέδρων. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνεδρίαση με εντάσεις

Στη συνεδρίαση υπήρξαν συγκεκριμένες ενστάσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, με κάποια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να ζητούν διαβεβαιώσεις πως το σύστημα θα είναι αδιάβλητο.

Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης συνδέθηκε στη συνεδρίαση (βρίσκεται στις Βρυξέλλες λόγω της εκδήλωσης του ευρωκοινοβουλίου για τα Τέμπη) και τόνισε πως αν δεν περάσει η πρόταση του για ηλεκτρονικές κάλπες, θα προκηρύξει δημοψήφισμα, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του Αλέκου Φλαμπουράρη και άλλων.

Ενδεικτικό της εκρηκτικής συνεδρίασης είναι ότι μόλις αποσυνδέθηκε από τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποσυνδέθηκαν και άλλα μέλη, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Διονύσης Τεμπονέρας φανερώνοντας τον εκνευρισμό τους.

«Θα χάσουμε έναν μήνα από τους τέσσερις που έχουμε πριν από τις ευρωεκλογές όπου η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα θα είναι σε μια κατάσταση εξαιρετικώς προβληματική» ανάφερε ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την αναβολή των ψηφοφοριών.

Κομματική πειθαρχία

Eπίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης μετά από συνεχείς ερωτήσεις του Γιάννη Ραγκούση τόνισε πως «θα υπάρξουν συνέπειες» για όποιον δεν ψηφίσει το αυριανό νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Ο Παύλος Πολάκης είναι στα Χανιά (δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση ούτε διαδικτυακά) και μέχρι αυτή την ώρα θεωρείται πολύ δύσκολο να βρίσκεται στη Βουλή αύριο. Κάποιοι, στα πηγαδάκια της Κουμουνδούρου μιλούν από σήμερα για πιθανή καθαίρεση του Κρητικού βουλευτή από τη θέση του τομεάρχη των Συντονιστών, όμως τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά μέχρι αύριο το βράδυ…

Επίσης, η Αθηνά Λινού, ο Μίλτος Ζαμπάρας, η Νίνα Κασιμάτη και ο Βασίλης Κόκκαλης είναι οι βουλευτές που έχουν εκφράσει προβληματισμούς για το νομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης: Με κομματική πειθαρχία ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο

Κασσελάκης: Μια φράση χαρακτηριστική της απανθρωπιάς στην Εξεταστική

Εμφάνιση έκπληξη Κασσελάκη στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου – «Δεν γίνεται να απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ» (Photos – Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter