Νέες λεπτομέρειες από την ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του Γραικού – Το μοιραίο ραντεβού στον στάβλο

Νέες λεπτομέρειες από την ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του Γραικού – Το μοιραίο ραντεβού στον στάβλο

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας οι έρευνες για την αναζήτηση του επιχειρηματία δεν σταμάτησαν ποτέ από το Νοέμβριο του 2016 που αγνοείται. Αφού λοιπόν, έκαναν φύλλο και φτερό σε χωράφια. λίμνες και βουνά, ζήτησαν την συνεισφορά του ΑΠΘ.

Όπως ανέφεραν οι Αρχές, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι αρχές ήταν ο εντοπισμός του αγροτικού αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε ο επιχειρηματίας την ημέρα που εξαφανίστηκε μιας και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο στα χέρια τους.  Η λύση στην οποία κατέφυγαν ήταν να ζητήσουν τη συνεργασία της ομάδας του καθηγητή Γεωφυσικής και διευθυντή του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Γρηγόρη Τσόκα, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είναι αυτός που πραγματοποίησε και το «σκανάρισμα» στο υπέδαφος του λόφου Καστά στον τύμβο της Αμφίπολης.

Διαβάστε επίσης: Σε αυτό το σημείο βρέθηκε θαμμένος ο Γραικός – Τι έλεγε ο δολοφόνος του πριν μερικούς μήνες (Photos -Video)

Οι επιστήμονες στου οποίους περιλαμβάνονταν ο επίσης καθηγητής Δημήτρης Φάταλας και τρεις διδάκτορες οι Αλέξανδρος Σταμπολίδης, Νεκταρία Διαμαντή και Ηλίας Φήκας υπέδειξαν μετά την έρευνά τους δύο σημεία ως πιθανά σημεία. Στο πρώτο βρέθηκαν μόνο παλιοσίδερα ενώ στη συνέχεια η «ανασκαφή» έφερε στο φως το αυτοκίνητο του 59χρονου και το πτώμα του.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και κατέληξε στη χθεσινή ημέρα όπου εντοπίστηκε το σημείο εκείνο για το οποίο θεωρήθηκε ότι μπορεί να είναι το αυτοκίνητο και έτσι ξεκίνησε η εκσκαφή στο σημείο αυτό. 

«Είχαν γίνει προεργασίες το τελευταίο διάστημα και θα έπρεπε να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο και με τις καιρικές συνθήκες χωρίς προβλήματα» αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων.

Όπως είπε ο υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος στον κύκλο των υπόπτων βρισκόταν κι ο δράστης.

Το ραντεβού στο στάβλο

Το μοιραίο συνέβη μέσα σε ένα στάβλο όπου συναντήθηκαν ο Δημήτρης Γραικός και ο έμπορος κρεάτων που ομολόγησε ότι τον σκότωσε.

«Πρώτα έφτασε στο στάβλο το θύμα και μετά πήγε ο δράστης. Εκεί τον βρήκε, εκεί συναντήθηκαν» είπε ο επικεφαλής της έρευνας που έκανε τις ανακοινώσεις.

Όσον αφορά το πώς έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Γραικός από την αστυνομία είπαν ότι το μόνο που μπορούν να πουν είναι ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο». Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα ότι για τη δολοφονία «δεν διαφαίνεται να υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος».

Όσο για το πώς ο έμπορος κρεάτων προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του, από την αστυνομία ανακοίνωσαν ότι ο λάκκος στον οποίο εντοπίστηκε το αυτοκίνητο είχε ανοιχτεί με σκαπτικό στο οποίο ο δράστης αφού έριξε το 4Χ4 του Γραικού στη συνέχεια «έριξε χώμα και μεγάλο όγκο από ακαθαρσίες».

Ξεκαθαρίστηκε, επίσης, ότι για την αστυνομία «το κίνητρο είναι οικονομικές διαφορές» καθώς το θύμα είχε πουλήσει στο δράστη κάποια από τα ζώα του που είχε στο στάβλο, στη μονάδα του.

«Ο 46χρονος δράστης δεν έχει απολογηθεί ακόμα ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας, οπότε δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στοιχεία ακόμα» επισήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter