Νέες προκλήσεις Τσελίκ: Εξωτερική πολιτική κράτους-τσαντιριού αυτή της Ελλάδας

Νέες προκλήσεις Τσελίκ: Εξωτερική πολιτική κράτους-τσαντιριού αυτή της Ελλάδας

Τέλος δεν φαίνεται να έχουν οι απειλές που εκτοξεύει ο τούρκοι αξιωματούχοι κατά της Ελλάδας. Τελευταίος, ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσβλητικός απέναντι στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε «παιδαριώδη» την συμπεριφορά του Νίκου Δένδια στη Λιβύη και αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έκανε λόγο για «πολιτική ενός κράτους-τσαντίρι». Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική αυτή βασίζεται στον αντι-τουρκισμό και τον αντι-ερντογανισμό.

Επιπλέον, ο Ομέρ Τσελίκ αναρωτήθηκε πώς μπορεί η διπλωματία ενός κράτους «να συνίσταται από ένα τόσο γελοίο σύνολο ενεργειών» σχολιάζοντας ουσιαστικά τις κινήσεις του Νίκου Δένδια.
«Αν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας τρέξουν να πάνε σε χώρες, όπου που η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της ή τις έχει βελτιώσει, να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα, που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα κάνουν βόλτες στον αέρα και δεν θα μπορούν καν να προσγειωθούν σε αυτές τις χώρες», κατέληξε ο τούρκος αξιωματούχος.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter