Νέες υπηρεσίες από τη Bosch με στόχο την αύξηση της ζωής των μπαταριών

Νέες υπηρεσίες από τη Bosch με στόχο την αύξηση της ζωής των μπαταριών

Η πίεση δεν συνεπάγεται μόνο στη γήρανση των ανθρώπινων κυττάρων γρηγορότερα, αλλά και στις κυψέλες των μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όσο παλαιότερες είναι οι μπαταρίες, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση και η χωρητικότητά τους, αλλά και η εμβέλεια του οχήματος. Για να «βοηθήσει» τις μπαταρίες να διαρκούν περισσότερο, η Bosch αναπτύσσει νέες υπηρεσίες cloud που πλαισιώνουν τα συστήματα διαχείρισης μπαταριών των οχημάτων.

Οι έξυπνες λειτουργίες του λογισμικού στο cloud αναλύουν συνεχώς την κατάσταση της μπαταρίας και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη ή την επιβράδυνση της φθοράς των κυψελών.

Αυτά τα μέτρα μπορούν να μειώσουν τη φθορά της μπαταρίας, το πιο ακριβό στοιχείο ενός ηλεκτρικού οχήματος, έως και 20%. Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που συλλέγονται από το όχημα και το περιβάλλον του παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ.

Οι υπηρεσίες cloud χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να βελτιστοποιήσουν κάθε διαδικασία επαναφόρτισης και να παρέχουν στους οδηγούς συγκεκριμένες συμβουλές για την οδήγηση σχετικά με τον τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας. Η Didi Chuxing, μια παγκοσμίως κορυφαία πλατφόρμα κινητικότητας που εδρεύει στην Κίνα, συνεργάζεται με την Bosch για να εισάγει το πρόγραμμα στο cloud μέσω του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων της DiDi. Ο στόχος είναι να βελτιστοποιηθεί η απόδοση των μπαταριών, ωφελώντας έτσι τους οδηγούς και τους φορείς εκμετάλλευσης στόλου στο οικοσύστημα της DiDi.

Πηγή: Bosch

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter