Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ 2000 – Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ 2000 – Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

Νεκρός είναι ο πιλότος του Μιράζ – 2000 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου. Το θάνατο του πιλότου γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. 

Συγκεκριμένα γράφει:

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

Διαβάστε ακόμα: Ο πολιτικός κόσμος αποδίδει φόρο τιμής στο νεκρό σμηναγό – Τσίπρας: Χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας όπου αναφέρεται: 

Πτώση Αεροσκάφους Μ2000-5

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/04/12/5acf73b3cd3a1856c3480974.pdf

Το πολεμικό είχε απογειωθεί από Σκύρο για αναχαίτιση τουρκικού αεροσκάφους και επέστρεφε στη βάση του. 

Το τελευταίο στίγμα του ήταν 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου στις 12 και τέταρτο το μεσημέρι . 

Μυστήριο αποτελεί το γεγονός ότι το Μιράζ 2000-5 δεν εξέπεμψε ποτέ σήμα για βλάβη ή εγκατάλειψης αεροσκάφους.

Στην επιχείρηση που συνεχίζεται, συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

Το όποιο πρόβλημα, προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στην 135 Σμηναρχία Μάχης, με τον χειριστή του Μιράζ 2 να ενημερώνει ότι έχασε επαφή με τον χειριστή του Μιράζ 1.

«Δεν υπήρχαν τούρκικα μαχητικά στην περιοχή όπου έπεσε το Μιράζ», αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ. Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter