Νέο Audi Q3 Sportback

Νέο Audi Q3 Sportback

Το νέο Audi Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από το Φθινόπωρο, με τιμή λίγο κάτω από τις 35.000 €.

Η χαρακτηριστική μαύρη οκταγωνική μάσκα Singleframe φέρει μια έντονα τρισδιάστατη σχεδίαση. Οι εισαγωγές του αέρα και ο προφυλακτήρας φέρουν τραπεζοειδή σχεδίαση.

Η χαμηλωμένη οροφή καταλήγει στις πιο επίπεδες κολόνες D και σε μια μικρή αεροτομή με αποτέλεσμα το Audi Q3 Sportback να εμφανίζεται πολύ πιο μακρύ από το Q3. Συγχρόνως είναι κατά 3 εκατοστά πιο πλατύ, τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του.

Τα έντονα τόξα των τροχών υπογραμμίζουν τη μετάδοση quattro, στάνταρ με τους περισσότερους κινητήρες. Τα φώτα οπισθοπορείας έχουν κωνικό σχήμα με φορά προς τα μέσα, ακριβώς όπως αυτό των επίπεδων προβολέων.

Τους τελευταίους, η Audi τους προσφέρει σε τρεις εκδόσεις, με κορυφαία αυτήν τεχνολογίας Matrix LED, με την έξυπνα προσαρμοζόμενη μεγάλη δέσμη να διασφαλίζει βέλτιστη ορατότητα ανεξάρτητα από τις οδηγικές συνθήκες.

Η έκδοση S line εξοπλίζεται με τη σπορ ανάρτηση στο βασικό εξοπλισμό. Η ανάρτηση αυτή διαθέτει ελεγχόμενο βαθμό απόσβεσης, ο οποίος αυξάνει περαιτέρω το εύρος μεταξύ της δυναμικής οδήγησης και της άνεσης.

Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, την ποιότητα του οδοστρώματος και τις προσωπικές ρυθμίσεις, ο οδηγός μπορεί να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου μέσω του Audi drive select και των έξι οδηγικών προφίλ που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας offroad.

Εκτός από τη ρύθμιση του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, η λειτουργία παραμετροποίησης αφορά στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και την υποβοήθηση του τιμονιού. To προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης κατάβασης σε δρόμους με κλίση (hill descent control) διατηρεί σταθερή την ταχύτητα που επιλέγει ο οδηγός σε κλίσεις μεγαλύτερες από 6%.

Το νέο Audi Q3 Sportback θα διατίθεται με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Το πλέον ισχυρό είναι το Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic που αποδίδει 230 ίππους. Το πετρελαιοκίνητο Q3 Sportback 35 TDI S tronic των 150 ίππων, λίγο μετά τo λανσάρισμα θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο με τετρακίνηση quattro.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις κινητήρων, όπως ένας ισχυρότερος diesel και μία έκδοση βενζίνης, η οποία θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα 48V.

Το Audi Q3 Sportback έχει μήκος 4,50 μέτρα, πλάτος 1,84 και ύψος 1,56 με το μεταξόνιο στα 2,68 μέτρα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο και εξαιρετικά ευμετάβλητο εσωτερικό. Τα πίσω καθίσματα προσφέρουν χώρο για τρία άτομα και μπορούν να μετακινηθούν 130 χιλιοστά κατά μήκος, ήδη από τη βασική έκδοση. Οι πλάτες τους χωρίζονται σε τρία τμήματα και η κλίση τους μπορεί να ρυθμιστεί σε επτά θέσεις.

Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από τα 530 έως και τα 1.400 λίτρα. Το δάπεδο φόρτωσης μπορεί να διαχωριστεί σε δύο επίπεδα, με το πίσω ράφι να βρίσκεται κάτω από αυτό. Προαιρετικά, η Audi προσφέρει ηλεκτρική πόρτα για το χώρο αποσκευών που μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με την χαρακτηριστική κίνηση του ποδιού.

Τα εμπρός καθίσματα – προαιρετικά ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα – προσφέρουν μια σπορ θέση οδήγησης και πολύ υψηλά επίπεδα άνεσης. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, υπάρχουν σπορ καθίσματα με ραφές σε χρώμα αντίθεσης και χρωματιστές λωρίδες κατά μήκος των πλαϊνών.

Στο νέο Q3 Sportback περιλαμβάνεται ακόμη και στο βασικό εξοπλισμό ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο οθόνης 10,25 ιντσών, τον οποίο ο οδηγός ελέγχει από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Στο κορυφαίο σύστημα MMI navigation plus, οι οθόνες εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi, ενώ υπάρχουν και πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Μια οθόνη αφής διαγώνιου 10,1 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και όταν επιλέγεται μια λειτουργία υπάρχει ακουστική ανάδραση, ενώ ακριβώς όπως και στα κορυφαία μοντέλα της μάρκας, περιβάλλεται από μια φαρδιά, μαύρη, γυαλιστερή επένδυση. Προαιρετικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών προσφέρει τρεις διαφορετικές απεικονίσεις, ανάμεσά

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει την Προειδοποίηση για Απομάκρυνση από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και την Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (Lane Change Warning). Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και το Audi pre sense, που σε επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση προειδοποιεί οπτικά, ακουστικά και απτικά τον οδηγό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φρενάρει με πλήρη ισχύ και ενεργοποιεί τα βασικά μέτρα ασφαλείας της Audi. Αυτά περιλαμβάνουν το σφίξιμο των εμπρός ζωνών ασφαλείας, το κλείσιμο των παραθύρων και την προαιρετικής ηλιοροφής καθώς και την ενεργοποίηση των αλάρμ.

Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης ταχύτητας (Adaptive Cruise Assist) είναι το highlight των προαιρετικών συστημάτων, καθώς υποβοηθά τον οδηγό στην καθοδήγηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Κάμερες απεικόνισης 360 μοιρών προσφέρουν βοήθεια τόσο στη στάθμευση όσο και στους ελιγμούς με τον οδηγό να επιλέγει ανάμεσα σε διάφορες γωνίες. Η υποβοήθηση στάθμευσης οδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο προς και από τους χώρους στάθμευσης ενώ η υποβοήθηση ανίχνευσης οπίσθιας κάθετης κίνησης (Rear Cross Traffic Assist) προειδοποιεί για την προσέγγιση οχημάτων που το σύστημα θεωρεί ότι η κίνησή τους εμπεριέχει κινδύνους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter