Νέο Audi SQ7 TDI

Νέο Audi SQ7 TDI

Το νέο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας λανσάρεται και στην έκδοση Vorsprung και παραμένει πιστό στις αρχές του, που μεταξύ άλλων είναι η ισχύς του.

Το αυτοκίνητο φέρει κάτω από το καπό του έναν 4λιτρο biturbo V8 κινητήρα, ισχύος 435PS με ροπή 900Nm στο εύρος 1.250-3.250 σ.α.λ. Έτσι, επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 4,8δλ., με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250.

Από εκεί και πέρα, το 48βολτο σύστημα τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα (EPC), που με τη σειρά του παρέχει βοήθεια στα δύο turbo, κάτι που σημαίνει πως η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτά, λειτουργούν όμορφα με το σύστημα εξαγωγής, το οποίο παράγει τον εξίσου όμορφο ήχο του κινητήρα.

Η μετάδοση αποτελείται από το 8τάχυτο κιβώτιο tiptronic, που συνδυάζεται με το σύστημα 4κίνησης quattro. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με αερανάρτηση και βαθμιαίο σύστημα διεύθυνσης, τη στιγμή που στις εκδόσεις Vorsprung, το στάνταρ σύστημα 4κίνησης κάνει το SUV που εύκολο στον χειρισμό του. Στις μικρές ταχύτητες, το σύστημα διεύθυνσης στρέφει αντίθετα τους πίσω τροχούς έως πέντε μοίρες, ευνοώντας την ευελιξία, ενώ στις μεγαλύτερες, οι πίσω τροχοί στρέφονται στην ίδια διεύθυνση με τους εμπρός, για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο είναι αναβαθμισμένο και περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες S. Διακρίνονται οι περσίδες στη γρίλια, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών σε look αλουμινίου και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης με λεπτομέρειες χρωμίου. Η λεπίδα στον προφυλακτήρα έχει τρισδιάστατο σχήμα και η προστατευτική ποδιά στο πίσω μέρος το κάνει να φαίνεται πιο επιθετικό. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας Matrix LED με LED φώτα ημέρας και δυναμικά φλας εμπρός και πίσω. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών από αλουμίνιο σε αντιθετική γκρι απόχρωση.

Στις εκδόσεις Vorsprung, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας HD Matrix LED, περιλαμβάνουν λέιζερ, με το πακέτο Titanium Black να κοσμεί με μαύρο τιτανίου τη γρίλια, τους καθρέπτες, τις ράγες οροφής, ενώ τα πλαίσια των παραθύρων είναι από μεταλλικό μαύρο. Οι τροχοί είναι μεγαλύτεροι, 22 ιντσών, οι οποίοι εφοδιάζονται με δίσκους διαμέτρου 400mm εμπρός και 370mm πίσω, με μαύρες δαγκάνες και το γράμμα S. Οι δαγκάνες διατίθενται σε κόκκινη απόχρωση στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Εσωτερικά, το Audi SQ7 TDI διαθέτει υπερ-σπορ καθίσματα από δέρμα Valcona, με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ανάγλυφο S, ρομβώδη ραφή και πνευματική οσφυϊκή ρύθμιση. Στην έκδοση Vorsprung, τα καθίσματα είναι κλιματιζόμενα και με λειτουργία μασάζ.

Στις ταπετσαρίες των θυρών εντοπίζεται ύφασμα Alcantara και βουρτσισμένο αλουμίνιο, ενώ τα φωτιζόμενα μαρσπιέ περιλαμβάνουν το γράμμα S. Τα πεντάλ, το σημείο που ο οδηγός ξεκουράζει το πόδι του και η είσοδος του χώρου φόρτωσης κοσμούνται από ανοξείδωτο ατσάλι. Παρέχεται και πακέτο φωτισμού με έξτρα κόστος, βοηθώντας το εσωτερικό να περιλαμβάνει πάνω από 30 αποχρώσεις.

Τέλος, το σύστημα πολυμέσων MMI navigation plus, περιλαμβάνει λειτουργία αφής, LTE Advanced, Wi-Fi, φωνητικές εντολές, πληροφορίες για την κυκλοφορία, πλοήγηση με Google Earth και φωνητικές εντολές Amazon Alexa. Η οθόνη S ξεχωρίζει στο Audi virtual cockpit και μεταξύ άλλων, μπορεί να εμφανίζει το στροφόμετρο στο κέντρο της.

Πηγή: Audi

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter