Νέο δημοσίευμα των NYT αποκαλύπτει τον τιμοκατάλογο της Intellexa προς την Ουκρανία – Η σύνδεση με την Ελλάδα

Νέο δημοσίευμα των NYT αποκαλύπτει τον τιμοκατάλογο της Intellexa προς την Ουκρανία – Η σύνδεση με την Ελλάδα

Σε συνεχόμενες αποκαλύψεις έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες η εφημερίδα New York Times σχετικά με το θέμα των υποκλοπών μέσω Predator. Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε παραχωρήσει άδεια στην ισραηλινή εταιρεία Intellexa για την εξαγωγή του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, με νέο δημοσίευμα, φέρνουν στο φως την επιχειρηματική πρόταση της Intellexa προς τις ουκρανικές αρχές για τη χρήση του Predator.

Διαβάστε επίσης: Ετσι είναι το Predator από μέσα

Ο εννέα σελίδων τιμοκατάλογος της Intellexa φέρεται να είναι η πρόταση που δόθηκε σε ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες, όμως φέρονται να το απέρριψαν. Αντίστοιχο τιμοκατάλογο είχε δημοσιεύσει πριν λίγες εβδομάδες και το Documento.

Όπως καταγράφεται το βασικό πακέτο του Predator κοστίζει 13,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή μπορεί να εκτοξευθεί κοντά στα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Στον τιμοκατάλογο σημειώνονται αναλυτικά όλες οι συσκευές που μπορεί να προσβάλλει το λογισμικό, ενώ η τιμή αυξάνεται κατακόρυφα εάν ο χρήστης του θέλει το λογισμικό να μην καταστρέφεται σε περίπτωση επανεκκίνησης της συσκευής. Το αρχικό πακέτο προσβολών αφορά 20 συσκευές, ενώ η τιμή αυξάνεται και πάλι εάν ο χρήστης θέλει να το χρησιμοποιήσει εναντίον 100 στόχων ταυτόχρονα.

Δειτε το έγγραφο

Αξίζει να τονιστεί ότι στο αρχικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα των NYT σήμερα το πρωί, τονίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και παραδέχθηκε ότι αδειοδότησε την Intellexa να πουλήσει το Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταπίεσης των πολιτών της, την Μαδαγασκάρη, όπως αναφέρουν οι NYT. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εταιρεία προσπάθησε να κάνει το ίδιο για την Ουκρανία. Ωστόσο, η πώληση προς την Ουκρανία φαίνεται πως δεν προχώρησε.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης επιβεβαίωση του Documento από NYT για τους Ισραηλινούς πράκτορες του Predator

Διεθνές δίκτυο κατασκοπείας πίσω από το Predator με τις ευλογίες Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αυτή είναι η ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου που συνδέεται με το Predator

NY Times: Παραδοχή του ελληνικού ΥΠΕΞ για άδεια εξαγωγής του Predator – Επιβεβαίωση του Documento

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τους NY Times για την εξαγωγή Predator

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter