Νέο «δωράκι» στην Γερμανία ετοιμάζει ο Μητσοτάκης σε συσκευασία μνημονίων!

Νέο «δωράκι» στην Γερμανία ετοιμάζει ο Μητσοτάκης σε συσκευασία μνημονίων!

Έτοιμος να βάλει και άλλο νερό στο κρασί του εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής όπου θα συζητηθεί για ακόμα μία φορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Λίγα 24ωρα μετά την μυστική τριμερή του Βερολίνου, με Τουρκία και Γερμανία, ενώ η Ελλάδα επισήμως διερρήγνυε τα ιμάτιά της για το θέμα της Αγίας Σοφίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε έτοιμος να προχωρήσει σε σειρά υποχωρήσεων ώστε να διατηρηθεί το αφήγημα πως θα… βρέξει δεκάδες δισεκατομμύρια από τις Βρυξέλλες για να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: Ταμείο Ανάπτυξης: Οι πέντε «σωματοφύλακες» του Βερολίνου ονειρεύονται νέα επιτήρηση και μνημόνια

Μόνον που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο ενώ οι όροι χειροτερεύουν με το Βερολίνο υπόγεια μαζί με τις χώρες δορυφόρους να απαιτούν με απλά λόγια… νέα μνημόνια με δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και άλλα σκληρά μέτρα για να επιδείξουν μια υποτιθέμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που προφανώς θα τους αποφέρει περισσότερα οφέλη.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην έχουμε συμφωνία σ’ αυτή τη σύνοδο. Αυτό που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι οι αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ίσως ορισμένοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι αλλά πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι πετυχαίνουμε μια φιλόδοξη λύση, γιατί οι πολίτες μας δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητσοτάκης.

Μέσα από ωραιοποιήσεις και μεγαλοστομίες το κλειδί είναι ο συμβιβασμός, που ναι με περιέχεται σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, μπορεί όμως το αποτέλεσμα να γίνει και σούπα… 

Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί (και δεν θέλει) να τα βάλει με τους συνοδοιπόρους του εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος…

Σκεφτείτε να μιλάνε για συμβιβασμούς οι «εραστές» του Γερούν! 

Διαβάστε επίσης: Επικριτικός ο Βαρουφάκης: Αντί για δισεκατομμύρια θα πάρουμε λιτότητα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter