Για την ηλεκτρική μετακίνηση

Νέο εργοστάσιο μπαταριών

Η BMW Brilliance Automotive ανοίγει εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Shenyang. Αυτό είναι το τρίτο στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

Το BMW Group συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης. Σε συνεργασία με την Brilliance China Automotive Holdings Ltd., το BMW Group άνοιξε ένα νέο ‘Κέντρο Μπαταριών Υψηλής Τάσης’ στο Shenyang, στην Κίνα. Αυτό θα τροφοδοτεί με μπαταρίες το γειτονικό εργοστάσιο στο Dadong, που λειτουργεί υπό την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) και θα κατασκευάζει την BMW Σειρά 5 Plug-in Hybrid για την τοπική αγορά.

Ο Όλιβερ Ζιπς, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Παραγωγής, δήλωσε: «Το καινοτόμο Κέντρο Μπαταριών Υψηλής Τάσης στο Shenyang είναι ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης του BMW Group. Είναι το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών premium κατασκευαστή αυτοκινήτων στην Κίνα και ήδη το τρίτο στο δίκτυο παραγωγής μας, μετά τη Γερμανία και τις ΗΠΑ».

Το BMW Group ενσωματώνει τα εργοστάσια μπαταριών στο υπάρχον διεθνές δίκτυο παραγωγής. Όλιβερ Ζιπς: «Μέχρι το 2025, υπολογίζουμε ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα μας BMW και MINI θα έχουν μερίδιο 15 – 25% επί των παγκόσμιων πωλήσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα προστεθούν αρκετές εκατοντάδες, χιλιάδες οχήματα το χρόνο. Επομένως εύλογο είναι να ενσωματώσουμε την ηλεκτροκίνηση στο υπάρχον δίκτυο παραγωγής μας». Με τον τρόπο αυτό, το BMW Group θα μπορεί να ανταποκρίνεται ευέλικτα στη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα, η μπαταρία υψηλής τάσης είναι πρωταρχικό στοιχείο των μερικώς ή πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων. Η εσωτερική παραγωγή προσφέρει στο BMW Group ένα αποφασιστικό, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, διασφαλίζοντας τεχνογνωσία σε νέες τεχνολογίες, απόκτηση γνώσεων σε βασικά συστήματα και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων κόστους. Η εταιρία, ήδη κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα σε δέκα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Οι μπαταρίες υψηλής τάσης που είναι απαραίτητες για τα μοντέλα αυτά, προέρχονται από το εργοστάσια του BMW Group στο Dingolfing, το Spartanburg και το Shenyang. Το εργοστάσιο του Dingolfing θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δίκτυο ως Κέντρο Εξειδίκευσης (CoC) για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης χωρίζεται σε δύο στάδια. Πρώτον, με μία άκρως αυτοματοποιημένη διαδικασία, οι κυψέλες ιόντων λιθίου, στο μέγεθος περίπου ενός βιβλίου τσέπης, ελέγχονται και στη συνέχεια συνδυάζονται σε μία μεγαλύτερη μονάδα τη λεγόμενη μονάδα μπαταρίας (module).

Οι μονάδες μπαταριών στη συνέχεια τοποθετούνται μαζί με τις συνδέσεις, τις μονάδες ελέγχου και τις μονάδες ψύξης σε ένα αλουμινένιο κέλυφος. Το μέγεθος και το σχήμα του αλουμινένιου κελύφους, και ο αριθμός των μονάδων μπαταρίας που χρησιμοποιούνται, εξαρτάται από το μοντέλο. Έτσι δημιουργείται ένα άριστα προσαρμοσμένο ‘πακέτο μπαταρίας’ ή μπαταρία υψηλής τάσης.

Αυτός ο συνδυασμός τυποποιημένων μονάδων μπαταριών και κελυφών ευέλικτα προσαρμοσμένων στο όχημα έχει διάφορα πλεονεκτήματα: Εξασφαλίζει ομοιόμορφα χαρακτηριστικά και πρότυπα ποιότητας στην παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης. Η αρθρωτή σχεδίαση των μπαταριών υψηλής τάσης αποτελεί επίσης τη βάση για τη λειτουργία μιας ευρείας γκάμας ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Τελευταίο αλλά σημαντικό, η αρθρωτή φιλοσοφία επιτρέπει ταχεία ανταπόκριση στη ζήτηση των πελατών και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων κόστους.

Η εγκατάσταση του Shenyang, μαζί με τα εργοστάσια αυτοκινήτων σε Dadong και Tiexi και το εργοστάσιο κινητήρων με χυτήριο ελαφρών κραμάτων, παίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του BMW Group. Αυτό συμβάλλει στη στρατηγική της παγκοσμίως ισορροπημένης ανάπτυξης, με δυναμικότητα παραγωγής στις αντίστοιχες τοπικές αγορές.

Το εργοστάσιο του BBA στο Shenyang κατασκευάζει οχήματα αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά. Το εργοστάσιο του Dadong στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης, άνοιξε το 2003 και σήμερα παράγει την έκδοση της BMW Σειράς 5 με το μακρύ μεταξόνιο. Μελλοντικά, στις εγκαταστάσεις αυτές θα κατασκευάζεται η plug-in υβριδική έκδοση της BMW Σειράς 5 και η νέα BMW X3. Το εργοστάσιο του Tiexi δυτικά του Shenyang, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012, κατασκευάζει τις BMW X1 με μακρύ μεταξόνιο (και μία plug-in υβριδική έκδοση), BMW Σειρά 1 Sedan, BMW Σειρά 2 Active Tourer, BMW Σειρά 3 με μακρύ μεταξόνιο και BMW Σειρά 3 Sedan. Στο εργοστάσιο κινητήρων, που εγκαινιάστηκε το 2016, κατασκευάζεται η τελευταία γενιά τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo.

Η κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive ιδρύθηκε το 2003 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων BMW στην Κίνα, και σε τοπικά project εξέλιξης. Η κοινοπραξία απασχολεί πάνω από 16.000 άτομα, ενώ το δίκτυο προμηθειών της BBA αποτελείται από περίπου 350 τοπικούς προμηθευτές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.