Νέο Honda Civic Type R

Το ταχύτερο των Civic ήρθε στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμο από τα 49.740 ευρώ για την βασική έκδοση και 53.650 ευρώ , για την ακριβότερη GT.

Στη νέα γενιά των Type R στο εμπρός μέρος, ξεχωρίζει ο νέος προφυλακτήρας με το έντονο σχήμα, το μεγάλο splitter και τις κόκκινες λεπτομέρειες. Στο προφίλ του αυτοκινήτου τα φαρδιά και τονισμένα φτερά, εμπρός/πίσω εντυπωσιάζουν ενώ στο πίσω μέρος, είναι ο τεράστιος διαχύτης με τις τρεις, απολήξεις της εξάτμισης και η αγωνιστικού επιπέδου αεροτομή, που τραβούν τα βλέμματα . Την εικόνα, ολοκληρώνουν οι μαύρου χρώματος 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος, οι οποίες «φορούν» ελαστικά ContiSportContact, διαστάσεων 245/30.

Μηχανικά, το νέο Type R εφοδιάζεται με τον κινητήρα turbo τως 2000 κ.εκ., ο οποίος έχει αναβαθμιστεί. Διαθέτει άμεσο ψεκασμό, σύστημα i-VTEC, με την απόδοση του να έχει αυξηθεί στους 320 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, το Comfort, Sport, και +R, που αλλάζουν τις ρυθμίσεις στο τιμόνι, στην απόσβεση των αμορτισέρ, στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, στο όριο των στροφών του κινητήρα, καθώς και στο σύστημα ευστάθειας.