Νέο ρεσιτάλ υποκρισίας από Μητσοτάκη: Επιμένει στο κλείσιμο νοσοκομείων αλλά τάζει προσλήψεις στο ΕΣΥ

Νέο ρεσιτάλ υποκρισίας από Μητσοτάκη: Επιμένει στο κλείσιμο νοσοκομείων αλλά τάζει προσλήψεις στο ΕΣΥ

Μια πραγματική επίδειξη υποκρισίας και θράσους έλαβε χώρα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, καθώς σε θεματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποσχόμενος χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικών στο ΕΣΥ την ίδια ώρα που ανακοίνωνε εμμέσως πλην σαφώς συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και ενώ οι υγειονομικοί δεν κρύβουν την οργή τους για την εγκύκλιο Γκάγκα, η οποία οδηγεί σε εξάντληση το ιατρικό προσωπικό, αφού προβλέπει ότι θα πρέπει όλοι οι γιατροί του Τομέα (όλων των ειδικοτήτων) να κάνουν εφημερία ανεξάρτητα από τα περιστατικά.

Έτσι, επιχειρώντας μια περίτεχνη «ντρίμπλα» και κάνοντας γενική αναφορά περί υγειονομικού χάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Ένα αναπόσπαστο σημείο του προγράμματος μας είναι ο νέος υγειονομικός χάρτης, τον οποίο ήδη μελετούμε, πού χρειαζόμαστε δομή υγείας. Προσοχή, όχι νοσοκομείο. Γιατί κανένα, καμία δομή δεν χρειάζεται να κλείσει. Και τι πρέπει να κάνουν οι υφιστάμενες δομές υγείας. Και αν είμαστε καλύτερα να έχουμε μέσα σε ένα εύρος 30 χιλιομέτρων τρία μεσαία νοσοκομεία τα οποία υπολειτουργούν ή μπορούμε με κάποιο τρόπο να ξανασκεφτούμε τις υφιστάμενες δομές με ένα τρόπο ο οποίος να είναι πιο αποτελεσματικός». Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Ξέρω πολύ καλά τις αντιδράσεις μερικές φορές που αυτή η συζήτηση προκαλεί. «Μα τι θα γίνει με το νοσοκομείο της πόλης μας»; Η απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεται να κλείσει καμία δομή».

Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχονταν 10.00 θέσεις εργασίας στο ΕΣΥ εντός της επόμενης τετραετίας, δίχως ωστόσο να επισημαίνει ποιες ειδικότητες θα καλυφθούν.

Την ίδια λογική δημιουργικής ασάφειας ακολούθησε και ως προς την αξιολόγηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αξιολόγηση θα ξεβολέψει κάποιους, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σκέφτομαι μάλιστα εκτεταμένη αξιολόγηση και σε ό,τι αφορά στα κλινικά και τα οικονομικά αποτελέσματα. Τα πρόσωπα μετράνε και η αξιολόγηση θα έχει πολύ αυστηρά κριτήρια».

Τέλος, καταφεύγοντας στην ωραιοποίηση της κατάστασης του ΕΣΥ και μιλώντας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αύξηση κατά 37% των δαπανών υγείας, και αναφέρθηκε στην αύξηση του απόλυτου αριθμού των νοσηλευτών, αλλά και στην αύξηση κατά 10% των αμοιβών των ιατρών. Επιπλέον, έκανε λόγο για σημαντική αύξηση των αριθμών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και στάθηκε ιδιαίτερα στο θεσμό του προσωπικού ιατρού.

Διαβάστε επίσης:

Αντί για μαζικές προσλήψεις, ετοιμάζουν πογκρόμ απολύσεων στα νοσοκομεία

Οργή των νοσοκομειακών γιατρών για την εγκύκλιο Γκάγκα – «Εγκληματική η εφημερία τομέα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter