Νέο Toyota RAV4

Νέο Toyota RAV4

Το νέο RAV4 παρουσιάζει η Toyota, η οποία το έχει εξοπλίσει με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης.

H συνολική χωρητικότητα και οι χώροι αποθήκευσής του είναι μεγάλη και έξυπνοι/πολλοί αντίστοιχα, τη στιγμή που το σύστημα Dynamic Torque Vectoring AWD, βοηθά τον οδηγό να κινηθεί με ασφάλεια και άνεση σε δύσβατα εδάφη.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι δυναμικός, ενδεικτικός του οδηγικού προφίλ του οχήματος, που ταιριάζει, πάντως, στην οδήγηση σε αστικά περιβάλλοντα. Οι μεγάλοι τροχοί του δίνουν το αντίστοιχο κύρος στον δρόμο, ενώ φανερώνουν και τον χαρακτήρα SUV από τον οποίο διακρίνεται. Όσον αφορά στις πολλές γωνίες των πάνελ, εξασφαλίζουν τη «σταθερή» του παρουσία.

Ο χώρος φόρτωσης έχει χωρητικότητα 580 λίτρα, με τα πίσω καθίσματα να διπλώνονται σε αναλογία 60:40. Ο χώρος διαθέτει δύο επίπεδα και μια πλαστική επιφάνεια, εκεί όπου μπορούν να τοποθετηθούν βρεγμένα ή βρώμικα αντικείμενα. Η θύρα μπορεί να λειτουργήσει με την κίνηση του ποδιού, εφόσον το smart-key έχει εντοπιστεί.

Η καμπίνα φέρει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Αυτοί εντοπίζονται τόσο στις πλευρές των εμπρός επιβατών, όσο και στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων. Από εκεί και πέρα, διατίθενται τέσσερις θύρες USB για φόρτιση (δύο στην κονσόλα και δύο πίσω) στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Το νέο RAV4 θα διατίθεται αρχικά με δύο κινητήρες. Ο ένας είναι ο 2λιτρος Dynamic Force, 4κύλινδρος σε σειρά άμεσης έγχυσης κινητήρας, που συνεργάζεται με το κιβώτιο Direct Shift-CVT. Παρέχει ισχύ, ομαλή οδήγηση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Αναφορικά με το σύστημα Dynamic Torque Vectoring AWD, μπορεί να κατανείμει τη ροπή στους δεξιούς ή αριστερούς τροχούς, ανάλογα με την περίσταση. Μια απεμπλοκή στη μετάδοση εν συνεχεία, μπορεί να μεταφέρει την κίνηση στην πίσω τροχούς, όταν η 4κίνηση δεν κριθεί απαραίτητη, μειώνοντας την απώλεια ενέργειας και την κατανάλωση.

Ο άλλος κινητήρας είναι υβριδικός, 2,5 λίτρων και συνδυάζεται κι αυτός με σύστημα 4κίνησης. Μπορεί να κατανεμηθεί στον εμπρός και τον πίσω άξονα, σε αναλογία 100:0 έως 20:80, βοηθώντας έτσι το αυτοκίνητο σε διάφορες καταστάσεις και ιδιαίτερα σε ανωφέρειες ή κατωφέρειες με χιόνι ή βροχή.

Τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα pre-collision safety system, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist, Automatic High Beam, Road Sign Assist, Parking Support Brake, Rear Cross Traffic Auto Brake, Parking Support Brake και Intelligent Clearance Sonar, με το τελευταίο να μπορεί να εντοπίζει τοίχους και άλλα οχήματα κατά τη διάρκεια κίνησης με χαμηλές ταχύτητες.

Πηγή: Toyota

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter