Νέο «χτύπημα» στις σχέσεις Σαμαρά – Μητσοτάκη: Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Νέο «χτύπημα» στις σχέσεις Σαμαρά – Μητσοτάκη: Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπρόεδρου με αντικείμενο την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα «χτύπημα» στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σε άλλη περίπτωση θα ήταν εκείνος που θα απολάμβανε τώρα τα σαλόνια των Βρυξελλών. Η απόφαση όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει τον Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Κομισιόν ήταν μία ακόμη «μαχαιριά» για τον Αντώνη Σαμαρά.

Φήμες ήθελαν τότε τις σχέσεις των δύο αντρών να είναι άριστες και ο λόγος που δεν είχε προταθεί ο πρώην πρωθυπουργός στη θέση αυτή δεν ήταν οι διαφωνίες -όπως πολλοί κακοήθεις ήθελαν- αλλά επειδή είχαν πληροφορήσει τον κ. Μητσοτάκη όπως έλεγε, πως Αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν θα γινόταν έτσι κι αλλιώς Έλληνας διότι η θέση είχε ήδη «κλειδώσει» από τότε. Και να πού όχι μόνο η θέση δεν είχε κλείσει αλλά και νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν έγινε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ωστόσο, όπως είχε γράψει το documentonews.gr, και παλαιότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να στείλει τον Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες. Ένας βασικός λόγος ήταν οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτό διότι ο Μεσσήνιος πολιτικός είναι άγνωστο εάν θα έκανε το χατίρι της κυβέρνησης να δηλώσει πλήρη στήριξη στη συμφωνία οπότε θα κατέρρεε πολύ πιο γρήγορα το εσωτερικό αφήγημα των «μακεδονομάχων».

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από πολλές απόψεις ένας απρόβλεπτος παίκτης ο οποίος διαθέτει δύναμη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Και μάλιστα στο παιχνίδι εκτός έδρας που συνεπάγεται διεθνείς επαφές και ανασύσταση κύρους που έχει πληγεί από την ήττα του από τον Αλέξη Τσίπρα και από την σκληρή, οπισθοδρομική γραμμή που κράτησε σε θέματα όπως το μακεδονικό που δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή αντίληψη

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην Ντόρα Μπακογιάννη η οποία δεν ξεχνά την προδοσία Σαμαρά στην κυβέρνηση του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όσο και στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι η οποία φαίνεται να τρέφει μεγαλύτερη συμπάθεια στον Μαργαρίτη Σχοινά.

Και αν το κλίμα ήταν ήδη βαρύ στις σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά τώρα τα πράγματα αναμένονται ακόμα πιο δύσκολα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter