Νέο «χτύπημα» Δένδια σε Μητσοτάκη: «Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή»

Νέο «χτύπημα» Δένδια σε Μητσοτάκη: «Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή»

Για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει «σμπαράλια» το αφήγημα του πρωθυπουργού περί «ήρεμων νερών» με την Τουρκία, επισημαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής ότι από τη γειτονική χώρα «απειλούνται και τα νομικά και τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας».

Αρχικά, ο Νίκος Δένδιας αποκάλεσε «δείγμα ωριμότητας» την υπερψήφιση -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑ) από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς.

Και συνέχισε παίρνοντας ξεκάθαρες αποστάσεις από τη «γραμμή» του Μαξίμου:

«Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή. Όταν υπάρχει γειτονική χώρα που αμφισβητεί καθεστώς κυριαρχίας -όχι μόνο κυριαρχικών δικαιωμάτων- και διεθνείς συνθήκες που αφορούν χαρακτηρισμό μειονότητας, αυτό προφανώς χαρακτηρίζεται υπαρξιακή απειλή.

»Απειλούνται και τα νομικά και τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι για αυτό παρότι καλωσορίζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τους χαμηλούς τόνους και το καλύτερο κλίμα που υπάρχει με τη γειτονική Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή ο υπουργός είχε προϊδεάσει για όσα θα έλεγε σήμερα στην Ολομέλεια, εξηγώντας λίγες μέρες μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από την Άγκυρα:

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες, οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα.

»Βεβαίως, η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο ΑΕΠ που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Ο Δένδιας τοποθετεί σε θέση – κλειδί έναν άσπονδο εχθρό του Φλώρου

Μάρτυρας Enterprise Greece: «∆εν µε κάλεσαν ποτέ για κατάθεση» για την υπόθεση µε τις µίζες που αρχειοθετήθηκε από την οικονοµική εισαγγελία

∆ιδάσκει «κοινωνική αναλγησία» ο Τσακλόγλου

Μια γεωλόγος λύνει το μυστήριο του τοπίου στον πίνακα της «Μόνα Λίζα»

Σοκ στον Βόλο: 17χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Πλημμύρες Θεσσαλία: Μήνυση σε Αγοραστό, ΥΠΕΝ, ΟΣΕ από ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της – Γείτονας και πυροσβέστες της έσωσαν τη ζωή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter