Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Νότια Γάζα – Στους 23.843 οι νεκροί (Video)

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Νότια Γάζα – Στους 23.843 οι νεκροί (Video)

Το Ισραήλ προχώρησε σε νέους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο εν μέσω της τρομακτικής ανθρωπιστικής κρίσης, με τους νεκρούς της παλαιστινιακής πλευράς να προσεγγίζουν τους 24.000.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP,  αναφέρθηκαν ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα νωρίς το πρωί, ενώ ένας δημοσιογράφος του AFP δήλωσε την Παρασκευή ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ είχαν χτυπήσει περιοχές μεταξύ των νότιων πόλεων της Γάζας της Χαν Γιουνίς και της Ράφα, γεμάτες με ανθρώπους που έχουν καταφύγει εκεί από τον βορρά από όπου ξεκίνησαν οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις πριν από 100 ημέρες.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, σε 23.843 ανέρχονται οι νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που βρίσκεται στην εξουσία στον θύλακα.

Η Χαμάς γνωστοποίησε επίσης πως οι τραυματίες ανέρχονται πλέον σε 60.317, ενώ σημείωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Στον σημερινό απολογισμό περιλαμβάνονται 135 Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους και 312 που τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και παιδιά.

Όλες οι υπηρεσίες Διαδικτύου και Τηλεπικοινωνιών στη Γάζα κόπηκαν την Παρασκευή ως αποτέλεσμα του ισραηλινού βομβαρδισμού.

https://twitter.com/i/status/1746115665235210400

Η παλαιστινιακή κόκκινη ημισέληνος δημοσίευσε ότι αυτή η διακοπή στις τηλεπικοινωνίες αυξάνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες στην μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών από τους βομβαρδισμούς.

Διαβάστε επίσης: Χάγη: Το Ισραήλ ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο να απορρίψει την προσφυγή για γενοκτονία στη Γάζα

Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ πως παρεμποδίζει την πρόσβαση του στη βόρεια Γάζα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter