Χάγη: Το Ισραήλ ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο να απορρίψει την προσφυγή για γενοκτονία στη Γάζα

Χάγη: Το Ισραήλ ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο να απορρίψει την προσφυγή για γενοκτονία στη Γάζα
AP Photo/Patrick Post

Το Ισραήλ ζήτησε από τους δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να απορρίψουν την προσφυγή της Νότιας Αφρικής για γενοκτονία στην Γάζα.

Στην απάντησή του στις αιτιάσεις της προσφυγής, την Παρασκευή, το Ισραήλ δήλωσε ότι τα αιτήματα για τον τερματισμό της επίθεσης «κατά της οργάνωσης Χαμάς στην Γάζα στερούνται αξίας».

Στην προσφυγή της η Νότια Αφρική ζητά τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής πολεμικής εκστρατείας στη Γάζα με την κατηγορία ότι το διαπράττεται γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων.

Οι δικηγόροι της Νότιας Αφρικής κατέθεσαν την Πέμπτη πλήθος στοιχείων για υποστηρίξουν ότι το Ισραήλ χτυπάει εσκεμμένα άμαχους, τους στερεί τροφή, νερό και άλλα βασικά αγαθά.

Από την πλευρά του το Ισραήλ κατηγορεί τη Νότια Αφρική ότι λειτουργεί σαν συνήγορος της Χαμάς ενώ αρνείται ότι έχει βομβαρδίσει νοσοκομεία.

Η Νότια Αφρική κατηγορεί το Ισραήλ για την παραβίαση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών περί Γενοκτονίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δηλώνοντας ότι η επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες παραβιάσεις στην Λωρίδα της Γάζας και αποδίδει στο Ισραήλ «γενοκτόνο πρόθεση» κατά των Παλαιστινίων στην Γάζα.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μετά από μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ πως παρεμποδίζει την πρόσβαση του στη βόρεια Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter