Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Ας μην μιλά για ληστείες το κόμμα που χρωστά 400 εκατομμύρια

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Ας μην μιλά για ληστείες το κόμμα που χρωστά 400 εκατομμύρια

«Καλό θα ήταν ο πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα και χρωστάει 400.000.000€ στις τράπεζες να μη μιλάει για “ληστείες”» αναφέρει σε αποστομωτική της ανακοίνωση η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απαράδεκτη αναφορά του πρωθυπουργού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο οποίος παρομοίασε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για τη δωρεάν δημόσια Παιδεία, με ληστές.

Η ανάρτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας παρομοίασε σε live μετάδοση, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τους φοιτητές/τριες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Μόνη παράνομη είναι η Κυβέρνηση που σχεδιάζει να ποδοπατήσει το Σύνταγμα για να φέρει ιδιωτικές επιχειρήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δημόσια πανεπιστήμια απέναντι στα σχέδια διάλυσής τους και αντικατάστασής τους με supermarkets πτυχίων.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν ο πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα και χρωστάει 400.000.000€ στις τράπεζες να μη μιλάει για «ληστείες».

Η επίμαχη φράση 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί αφού δήλωσε πως προτεραιότητα του είναι η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου (την ώρα που επιθυμεί να περάσει νομοσχέδιο στα όρια της Συνταγματικής εκτροπής για ην τίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων!), υποστήριξε ότι η κατάσταση στα ΑΕΙ είναι καλύτερη από ότι ήταν πριν τέσσερα χρόνια, όσον αφορά την ασφάλεια:

«Η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές. Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις».

Στη συνέχεια προχώρησε στην ατυχέστατη παρομοίωση, η οποία πυροδότησε πολλές αντιδράσεις:

«Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της είναι παράνομη. Μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία, μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σαν να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Παρομοίασε τους φοιτητές με «ληστές» ενώ καλλιεργεί την ένταση για να αλλάξει ατζέντα

Έτοιμες οι ΗΠΑ να δώσουν F-35 στην Τουρκία με τη «σύμφωνη γνώμη» Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter