Μητσοτάκης: Παρομοίασε τους φοιτητές με «ληστές» ενώ καλλιεργεί την ένταση για να αλλάξει ατζέντα

Μητσοτάκης: Παρομοίασε τους φοιτητές με «ληστές» ενώ καλλιεργεί την ένταση για να αλλάξει ατζέντα
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιεσμένος πολιτικά, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δύο κοινωνικά μέτωπα, τις φοιτητικές αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που μπορεί να προκαλέσουν κρίσιμη πολιτική φθορά.

Παράλληλα, στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης οι αντιθέσεις για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν έχουν «κοπάσει», με αποτέλεσμα η ανησυχία στο Μαξίμου να είναι έντονη.

«Στοχοποίηση» φοιτητών για επανασυσπείρωση των σκληρών δεξιών

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ξεφύγει από τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει, επιλέγει μέσα από τη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, να καλλιεργήσει τη λογική της έντασης και της όξυνσης απέναντι στους φοιτητές.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τους φοιτητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις με ληστές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές. Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις. Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη».

Παράλληλα, πρόσθεσε «γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να  πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο».

Ο Μητσοτάκης δεν στοχοποιεί τυχαία τους φοιτητές, καθώς ο σκοπός του είναι να συσπειρώσει τη βάση του κόμματός του, που το τελευταίο διάστημα είναι βυθισμένη σε αντιπαραθέσεις, κυρίως λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, που έχει προκαλέσει σοβαρές τριβές στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης

Έτοιμες οι ΗΠΑ να δώσουν F-35 στην Τουρκία με τη «σύμφωνη γνώμη» Μητσοτάκη

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Στο σκαμνί ο αρχηγός και το αφήγημα Μητσοτάκη

Γερμανία: Σημαντική ήττα του ακροδεξιού Afd στη Θουριγγία

Έκθεση IPI: Ο έλεγχος των ελληνικών ΜΜΕ και η διαπλοκή με αναφορά στον στραγγαλισμό του Documento

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter