Νέος αθλητικός νόμος: Εκρηξη οπαδικής βίας στους δρόμους

Νέος αθλητικός νόμος: Εκρηξη οπαδικής βίας στους δρόμους

Ο νέος αθλητικός νόμος του Γ. Βρούτση έβγαλε τους χούλιγκαν από τις εξέδρες και αναζωπύρωσε τα επεισόδια έξω από τα γήπεδα

Τι κι αν ο νέος αθλητικός νόμος περί οπαδικής βίας του Γιάννη Βρούτση τέθηκε σε ισχύ από τον περασμένο Φεβρουάριο; Ο χουλιγκανισμός συνέχεια αυξάνεται, παρότι οι οργανωμένοι οπαδοί σταμάτησαν τις ρίψεις κροτίδων, φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων στους αγωνιστικούς χώρους. Βλέπετε οι ΠΑΕ μπορεί με συνεχείς ανακοινώσεις να ζητούν ηρεμία από τους οπαδούς, φοβούμενες ποινές αποκλεισμού έδρας ή μεμονωμένων θυρών, όμως οι οργανωμένοι «στρατοί αλητείας» βρήκαν πεδίον δόξας λαμπρό εκτός γηπέδων. Οχι ότι δεν συνέβαινε και πριν από τον νόμο Βρούτση, αλλά πλέον μιλάμε για κανονική επίδειξη δύναμης των χούλιγκαν στους δρόμους και στις πλατείες, κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη όπου εδρεύουν οι Big-5.

Την πιθανότητα να γενικευτεί ο πόλεμος των χούλιγκαν εκτός γηπέδων κανένα εμπλεκόμενο υπουργείο (Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, Εσωτερικών) δεν την έλαβε υπόψη. Και δεν την έλαβε επειδή επικράτησε η πρακτική της κυβέρνησης: όλα για την εικόνα! Να καθαρίσει η εικόνα των γηπέδων μέσω τηλεόρασης και το φιλοθέαμον κοινό να πιστεύει ότι η κυβέρνηση καθάρισε το τοπίο. Τι ακριβώς καθάρισε όμως, όταν τα οπαδικά επεισόδια αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα στους δρόμους; Απλώς μετέφερε εξ ολοκλήρου το πεδίο δράσης των στρατών αλητείας έξω από τα γήπεδα, εκεί που δεν μπορεί να φτάσει η ματιά του Ελληνα φιλάθλου.

Ντου, ενέδρες (ακόμη και σε ομάδες), μαχαιρώματα, πυροβολισμοί, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, «εμφύλιοι» οργανωμένων βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη. Και για του λόγου το αληθές, ιδού τα πιο σημαντικά συμβάντα στους δυόμισι μήνες που βρίσκεται σε εφαρμογή ο νέος νόμος, όπως τα κατέγραψε το Documento:

 

2 Μαρτίου 2024

Δύο 20άχρονοι στοχοποίησαν 16άχρονο που περπατούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τον πλησίασαν και ο ένας από τους δύο με απειλές και βρισιές τού ζήτησε να βγάλει και να τους δώσει την μπλούζα του, η οποία απεικόνιζε συγκεκριμένη ομάδα. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν για ληστεία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, εξύβριση και απειλή.

3 Απριλίου 2024

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» πριν από τον αγώνα Ολυμπιακός – Αρης για τα πλέι οφ και μάλιστα μεταξύ οπαδών των «ερυθρολεύκων», με την αστυνομία να προχωρά σε τρεις συλλήψεις. Το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε στα social media από το Hooligans TV απεικονίζει συμπλοκές μελών δύο διαφορετικών συνδέσμων του συλλόγου και διακρίνονται άτομα με κράνη που κρατούν ρόπαλα και δίνουν μάχες. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ατόμων ηλικίας 43, 36 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, μεταλλική ράβδος και ξύλινο στειλιάρι, ενώ στο σπίτι του 29χρονου κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μαζί με 100 φυσίγγια, ένα αεροβόλο πιστόλι, 21 φωτοβολίδες, σιδερογροθιά και κουκούλα full face.

3 Απριλίου 2024

Μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο «Απ. Νικολαΐδης» για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας περίπου 100 οπαδοί των «πράσινων» επιχείρησαν ντου στην είσοδο της θύρας 13 προκειμένου να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Αφού τελικά κατάφεραν να διασπάσουν με τη βία τον αστυνομικό φραγμό στη συμβολή των οδών Κόνιαρη – Αρματολών και Κλεφτών, περίπου 20 άτομα κατόρθωσαν να μπουν στο γήπεδο με τη χρήση βίας και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, όπως προέκυψε από τις κάμερες του γηπέδου.

5 Απριλίου 2024

Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε ξημερώματα επί της λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε όχημα αποβιβάστηκαν από αυτό και επιτέθηκαν σε δύο αδέρφια, ηλικίας 23 και 19 χρόνων. Οι άγνωστοι χτύπησαν τους δύο νεαρούς με μεταλλική ράβδο και με αιχμηρό αντικείμενο στον μηρό. Κατά την επίθεση οι δράστες φώναζαν υβριστικό σύνθημα σε βάρος ομάδας. Τα θύματα βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, καθώς δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

13 Απριλίου 2024

Εξω από οπαδικό σύνδεσμο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και πολύ κοντά στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας», την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Πανιώνιος – ΟΦΗ για την Pre League έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο στον μηρό και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στο σημείο εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες.

14 Απριλίου 2024

Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Λαμίας μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο δέχτηκε επίθεση με πέτρες από ομάδα έξι επτά ατόμων στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του lamianow.gr μόλις ο οδηγός πέρασε το πρώτο τούνελ του Αγίου Κωνσταντίνου, μετά το πάρκινγκ στο ύψος της πεζογέφυρας είδε τους αγνώστους να ρίχνουν πέτρες στο πούλμαν, όμως παρέμεινε ψύχραιμος και σταμάτησε το πούλμαν λίγο πιο κάτω με ασφάλεια. Τραυματίες δεν υπήρξαν, όμως προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο. Η ομάδα της Φθιώτιδας προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας.

Κατά τα άλλα, στο υπουργείο Αθλητισμού διαφημίζουν το γεγονός ότι «15.000 φίλαθλοι ταυτοποίησαν με τρόπο απλό και φιλικό το εισιτήριό τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, το οποίο έχουν κατεβάσει στο κινητό τους τηλέφωνο από το Google Play ή το App Store». Για όσα γίνονται εκτός γηπέδων δεν λέγεται κουβέντα…

Διαβάστε επίσης: Αυτογκόλ Βρούτση από τα αποδυτήρια: Αυτοκρεμάστηκε στα μανταλάκια με την ψηφιακή ταυτοποίηση

Ανω κάτω με υπογραφή Βρούτση

Απάντησαν στον Βρούτση παίρνοντας… τα όπλα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter