Νέος CEO της Kia Motors Europe ο Εμίλιο Χερέρα

Νέος CEO της Kia Motors Europe ο Εμίλιο Χερέρα

O Εμίλιο Χερέρα τοποθετήθηκε ως νέος COO της Kia Motors Europe, ενώ μέχρι τώρα ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Iberia.

Η Kia Motors Europe τοποθέτησε τον Εμίλιο Χερέρα (φωτογραφία) στη θέση του Chief Operating Officer, αντικαθιστώντας τον Μάικλ Κολ, που θα αναλάβει ανώτερη θέση στην παγκόσμια οργάνωση της Kia Motors. Ο κ. Χερέρα θα εργάζεται στην ευρωπαϊκή έδρα της Kia στη Φρανκφούρτη συνεργαζόμενος στενά με τον πρόεδρο της εταιρείας, τον κ. Γιονγκ Κιου Πάρκ.

Ο 56χρονος μάνατζερ θα είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της αύξησης των πωλήσεων της μάρκας, καθώς ο στόχος της Kia για το 2018 είναι οι 500.000 και πλέον μονάδες στην Ευρώπη. Επίσης θα επιβλέπει το λανσάρισμα μιας νέας γκάμας οχημάτων ενώ μέχρι το 2025 έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση συνολικά 16 νέων μοντέλων – μεταξύ αυτών και ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ενεργειακές κυψέλες το 2020.

Ο κ. Χερέρα έχει εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Από το Δεκέμβριο του 2012 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Iberia, ενώ πριν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Belgium.

Γεννήθηκε το 1962 στη Λωζάννη (Ελβετία), το 1984 αποφοίτησε από το τμήμα Γλωσσολογίας και Επικοινωνίας (Linguistics and Communication) του Καθολικού Πανεπιστημίου (Katholieke Universiteit) του Λέουβεν (Leuven) στο Βέλγιο, ενώ μιλά 6 γλώσσες.

O κ. Κολ ήταν Chief Operating Officer για την Kia Motors Europe από το Νοέμβριο του 2012. Υπό την εποπτεία του σημειώθηκε μια πρωτοφανής αύξηση κατά 40% των πωλήσεων της Κορεάτικης μάρκας στην Ευρώπη, ξεπερνώντας το 27% που είχε σημειωθεί κατά την ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής αγοράς. Το 2013, την πρώτη πλήρη χρονιά του κ. Κολ ως COO, η Kia Motors Europe πούλησε 337.972 αυτοκίνητα και κατέγραψε ένα μερίδιο αγοράς 2,7%. Οι πωλήσεις 472.125 μονάδων το 2017 συνδυάστηκαν με ένα μερίδιο της τάξης του 3,0%, ενώ η τάση στις αρχές αυτού του έτους δείχνει μια ακόμα αύξηση και ένα μερίδιο αγοράς 3,1% για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2018. Η Kia Motors θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο του ρόλο στη συνέχεια.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter