Νέος σεισμός στην Εύβοια: Συγκαλείται η επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου – Οι πρώτες εικόνες (Photos – Video)

Νέος σεισμός στην Εύβοια: Συγκαλείται η επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου – Οι πρώτες εικόνες (Photos – Video)

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Εύβοια μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών με επίκεντρο τον Πισσώνα, ενώ έκτακτη σύγκληση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το eviathema.gr την ώρα του μεγάλου πρώτου σεισμούς από δύο καταστήματα στην Εύβοια, ένα από την Χαλκίδα και ένα από τα Ψαχνά, φαίνεται η ένταση του σεισμού.

Διαβάστε επίσης: Νέος σεισμός στην Εύβοια: Έκτακτη σύγκληση επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου ανακοίνωσε ο Λέκκας

Ζημιές σε κτήρια – Ρωγμές σε σπίτια

Αναφορές για ζημιές υπάρχουν σε κτήρια στο κέντρο των Ψαχνών, η πτώση τζαμαρίας σε εμπορικό κατάστημα, ενώ όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες έσπασαν πλακάκια από αυλές σπιτιών. Μικρές ζημιές υπέστησαν και αυτοκίνητα από πτώση σοβάδων. Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν ρωγμές σε διαφορά σπίτια στον Πισσώνα και Αγία Τριάδα.

«Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα» αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης. Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας μιλώντας στο ΑΠΕ, τόνισε ότι «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην Εύβοια. «Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και ένταση, κουνηθήκαμε πολύ», ανέφερε κάτοικος της Χαλκίδας στο documentonews.gr, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες η σεισμική δόνηση συνοδεύτηκε από έντονο θόρυβο.

«Ήταν έντονος ο σεισμός. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές σε κτίρια», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, σημειώνοντας ότι κλιμάκια της αστυνομίας και της πυροσβεστικής πραγματοποιούν μία πρώτη έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για ύπαρξη ζημιών.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκε νέος σεισμός έντασης 2,4 Ρίχτερ με επίκεντρο ανατολικά του κύριου σεισμού, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε πιο έντονος μετασεισμός της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ που έγινε επίσης αισθητός στην Αττική.

Σύγκλιση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ανακοίνωσε ο Λέκκας

Τη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου ανακοίνωσε ο Ευθύμης Λέκκας, μετά τον μεγάλο σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας και αφού ενημέρωσε τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Η επιτροπή θα εξετάσει τη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και θα δρομολογήσει τις επόμενες Δράσεις.

Παπαζάχος: Το ρήγμα μπορεί να δώσει και μεγαλύτερες δονήσεις

Προσοχή αλλά όχι «ιδιαίτερο πανικό» συστήνει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος για τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εύβοια, με επίκεντρο την περιοχή των Ψαχνών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «είναι μια περιοχή γνωστή και εκεί υπάρχει το γνωστό ρήγμα των Ψαχνών. Θεωρητικά το ρήγμα αυτό έχει μια δυνατότητα να δώσει σεισμό ακόμη και έξι Ρίχτερ αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Αντίθετα μέχρι τώρα το ρήγμα αυτό έχει κινηθεί διαφορετικά όπως για παράδειγμα το 2008 όπου σημειώνονταν μικροσεισμοί για περίπου για ένα χρόνο».

Ο κ. Παπαζάχος συνέστησε στους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανικός».

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας – Ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός στην Εύβοια: Έσπασαν τζαμαρίες από την ισχυρή δόνηση

Νέος σεισμός στην Εύβοια: Ο Παπαδόπουλος προτείνει άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Παπαζάχος για νέο σεισμό στην Εύβοια: Το ρήγμα μπορεί να δώσει και μεγαλύτερες δονήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter