Νετανιάχου: Επιτρέπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μετά τις υποδείξεις Μπάιντεν

Νετανιάχου: Επιτρέπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μετά τις υποδείξεις Μπάιντεν

Το Ισραήλ θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, δήλωσε την Τετάρτη το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τρόφιμα, νερό και φάρμακα για τους πολίτες θα επιτραπεί να εισέλθουν στη νότια Γάζα από το Έγκπιτ, ανέφερε το γραφείο στην ανακοίνωσή του, αλλά σημείωσε ότι «το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια από το έδαφός του» όσο η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά ομήρους. Πρόσθεσε ότι οποιεσδήποτε προμήθειες που θα φτάσουν στη Χαμάς θα «ματαιωθούν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση ελήφθη μετά από απαίτηση του προέδρου Μπάιντεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα ότι ζήτησε από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο να συμφωνήσει να παραδοθεί βοήθεια στη Γάζα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν επιθεωρήσεις και ότι η βοήθεια θα πηγαίνει μόνο σε αμάχους.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ λέγοντας ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του, ενώ τόνισε ότι ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο έγινε από τους τρομοκράτες στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης: Μπάιντεν: Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα προκλήθηκε από παλαιστινιακό πύραυλο

Γάζα: Κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια έχει εγκλωβιστεί στα σύνορα με Αίγυπτο (video)

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter