Μπάιντεν: Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα προκλήθηκε από παλαιστινιακό πύραυλο

Μπάιντεν: Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα προκλήθηκε από παλαιστινιακό πύραυλο

Κοινή συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στην οποία εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ λέγοντας ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του, ενώ τόνισε ότι ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο έγινε από τους τρομοκράτες στη Γάζα.

Αναλυτικότερα, ο Τζο Μπάντεν δήλωσε πως η Ουάσιγκτον θα παράσχει στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί, ενώ αποδέχθηκε πλήρως τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι δηλαδή η έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα «έχει προκληθεί από μια αποτυχημένη εκτόξευση παλαιστινιακού πυραύλου».

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η Χαμάς είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος για τις δολοφονίες Ισραηλινών αμάχων στην αιφνιδιαστική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, την οποία ο πρόεδρος χαρακτήρισε «σφαγή», ενώ δήλωσε ότι η Χαμάς «διέπραξε φρικαλεότητες».

«Είμαι λυπημένος και εξοργισμένος» από την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη, στην οποία η Χαμάς, όπως είπε ο Τζο Μπάιντεν, σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους.

«Με βάση αυτά που έχω δει, φαίνεται σαν να έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα», είπε ο Μπάιντεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Διαβάστε σχετικά: Σε γραμμή Νετανιάχου με… αστερίσκο ο Μπάιντεν: «Φαίνεται ότι προκλήθηκε από την “άλλη πλευρά” η έκρηξη στο νοσοκομείο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter