Νετανιάχου: Θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις για την επίθεση του Ιράν

Νετανιάχου: Θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις για την επίθεση του Ιράν

Το Ισραήλ θα λάβει τις δικές του αποφάσεις για το πώς θα αμυνθεί, δήλωσε την Τετάρτη 17 Απριλίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς οι δυτικές χώρες κάλεσαν τη χώρα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» και να μην απαντήσει στην επίθεση του Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ομάδα G7 ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να εξετάσουν αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν, οι οποίες θεωρούνται ότι αποσκοπούν στο να κατευνάσουν το Ισραήλ και να το πείσουν να περιορίσει τα αντίποινά του.

«Έχουν κάθε είδους προτάσεις και συμβουλές. Το εκτιμώ αυτό αλλά θέλω να καταστήσω σαφές το εξής: θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις και το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αμυνθεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νετανιάχου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, προειδοποίησε ότι ακόμα και το πιο μικρό χτύπημα από το Ισραήλ σε ιρανικό έδαφος θα φέρει μια «μαζική και σκληρή απάντηση». Είπε ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν περιορισμένη και ότι αν το Ιράν ήθελε να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη επίθεση, «δεν θα έμενε τίποτα από το σιωνιστικό καθεστώς».

Συνάντηση Νετανιάχου με ΥΠΕΞ Γερμανίας και Βρετανίας

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας, οι οποίοι ταξίδεψαν και οι δύο στο Ισραήλ στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας να μην κλιμακωθεί η αντιπαράθεση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν σε μια περιφερειακή σύγκρουση που τροφοδοτείται από τον πόλεμο στη Γάζα. Το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Αναλένα Μπέρμποκ για την υποστήριξή τους.

Νωρίτερα, ο Κάμερον ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ήλπιζε πως το Ισραήλ θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση και θα φερθεί «έξυπνα αλλά σκληρά» μετά την επίθεση του Ιράν.

Η Μπέρμποκ δήλωσε από την πλευρά της ότι η κλιμάκωση «δεν θα εξυπηρετούσε κανέναν, ούτε την ασφάλεια του Ισραήλ, ούτε τις πολλές δεκάδες ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, ούτε τον ταλαιπωρημένο πληθυσμό της Γάζας, ούτε τους πολλούς ανθρώπους στο Ιράν που υποφέρουν και οι ίδιοι από το καθεστώς, ούτε τις τρίτες χώρες της περιοχής που απλά θέλουν να ζήσουν ειρηνικά».

Διαβάστε επίσης: Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη όλοι οι «παίκτες» αναμένουν την κίνηση του Ισραήλ

Ισραηλινός στρατός: «Θα απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν»

Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: «Το χτύπημά μας θα είναι επώδυνο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter