New Entries| Γνωρίζουμε τον Γιώργο Γεροντή

New Entries| Γνωρίζουμε τον Γιώργο Γεροντή
Γιώργος Γεροντής

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι ο και λέγομαι…

Είμαι ο Γιώργος Γεροντής, γεννήθηκα το 1995 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου και κατοικώ.

Παίζω…

Ασχολούμαι με την κρητική παραδοσιακή μουσική, μιας και έχω μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί το κρητικό άκουσμα, είτε αυτό είναι στο σπίτι είτε σε κάποιο πανηγύρι. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον η έντεχνη ελληνική μουσική με την οποία θα ήθελα να ασχοληθώ και μελλοντικά.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε…

Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς, μιας και ο πατέρας μου είναι επαγγελματίας λυράρης. Στην ηλικία των επτά ετών μου αγόρασε το πρώτο μου μαντολίνο και μου έδειξε τις πρώτες μελωδίες. Τότε η επιθυμία μου για το λαούτο άρχισε να φουντώνει, ώσπου στα δώδεκα χρόνια μου έγινε πραγματικότητα. Πολύ σύντομα βρέθηκα στο πλευρό του να παίζω σε κρητικά πανηγύρια και γάμους, αποκτώντας έτσι εμπειρία. Όσο μεγάλωνα άρχισα να πειραματίζομαι και με αλλού είδους μουσικές και να δημιουργώ δικές μου μελωδίες.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα…

Η πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα είναι η παρουσίαση του πρώτου προσωπικού μου δίσκου στο Σταυρό του Νότου με καλεσμένους το Γιάννη Χαρούλη και τον Παντελή Θαλασσινό, όπου συμμετείχε και στο δίσκο με ένα τραγούδι ντουέτο. Ο δίσκος έχει τίτλο “Να Μη Νοιαστείς” και τον επιμελήθηκε ο Πάρις Περυσινάκης.

Αγαπώ…

Αγαπώ τα όνειρα αφού σε συνδυασμό με προσωπική μελέτη και θυσίες, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Επίσης, αγαπώ τα ταξίδια και τις όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

Σιχαίνομαι…

Σιχαίνομαι την κατάσταση που βιώνουμε αυτή την περίοδο αφού δε μας αφήνει περιθώρια να μοιραστούμε μουσικές στιγμές με τον κόσμο. Εύχομαι όλο αυτό να περάσει γρήγορα γιατί νιώθω, όπως και πολλοί νέοι, ότι είμαστε στην καλύτερη ηλικία τη χειρότερη περίοδο.

Όταν δεν παίζω μουσική…

Εργάζομαι μιας και στην εποχή μας δε μπορείς να επιβιώσεις αποκλειστικά και μόνο από τη μουσική.

Καλλιτέχνης «είδωλο» …

Ένας από τους καλλιτέχνες που θαυμάζω είναι ο Νίκος Στρατάκης γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος μουσικός, ο οποίος όχι μόνο παίζει σε μουσικές σκηνές, αλλά γράφει, ενορχηστρώνει και επιμελείται εξ ολοκλήρου τα τραγούδια του. Είναι τιμή μου που τον γνωρίζω και έχω συνεργαστεί μαζί του.

Αγαπημένοι στίχοι…

Κάποιοι από τους αγαπημένους μου στίχους ανήκουν στον Δημήτρη Παπαβομβολάκη και είναι οι εξής:

“Ο Τύραννος και ο Βασιλιάς

ζούνε στα σωθικά μας

μια το καλό, μια το κακό

προστάζουν την καρδιά μας”.

Αυτοί οι στίχοι αντικατοπτρίζουν την ίδια τη ζωή μιας και βρισκόμαστε σε καθημερινή διαμάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Μέσα σ’ ένα κόσμο γεμάτο πάθη και πειρασμούς καλούμαστε να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το χαρακτήρα μας και να πράττουμε το σωστό.

Διαβάστε επίσης: Oρφέας Περίδης: «Οι παρέες γεννούν τα τραγούδια» [Συνέντευξη]

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει…

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι να αναφέρω, αλλά γενικά είμαι λάτρης της παραδοσιακής μουσικής. Μου αρέσουν τόσο τα Ηπειρώτικα όσο και τα Κυπριακά τραγούδια, ιδιαίτερα όταν έχουν να μας πουν κάποια ιστορία σχετικά με τον τόπο και τα βιώματα τους σε συνδυασμό με την ξεχωριστή ντοπιολαλιά τους.

Η μουσική είναι σαν…

Η μουσική είναι σαν τα όνειρα. Δεν έχει όρια, ούτε ημερομηνία λήξης και είναι διαθέσιμη σε κάθε άνθρωπο.

Εάν δεν ήμουν τραγουδιστής / μουσικός…

Αν δεν ήμουν μουσικός δε μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα με έκανε ευτυχισμένο, αφού από πολύ μικρή ηλικία κατάλαβα ότι ήθελα να ασχοληθώ εξ ολοκλήρου με τη μουσική.

H πολιτική…

Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική μέχρι στιγμής μιας και η αδικία και το συμφέρον κυριαρχούν, κάτι το οποίο είναι ενάντια στα πιστεύω μου. Θα ήθελα να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους, το άδικο να τιμωρείται και το σωστό να επιβραβεύεται!

Η θρησκεία…

Η πίστη και η προσευχή παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, αλλά πρέπει να συνδυάζεται με ατομική προσπάθεια για να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Στα άμεσα σχέδιά μου…

Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια λόγω της κατάστασης που ζούμε. Το μόνο που προσπαθώ αυτή την περίοδο είναι να γίνομαι όλο και καλύτερος με αρκετή προσωπική μελέτη.

Ο νέος δίσκος μου… 

Προς το παρόν δεν έχω σχεδιάσει την έκδοση ενός νέου δίσκου αλλά θα το ήθελα πολύ μιας και έχω μαζέψει ικανοποιητικό υλικό. Μόλις κυκλοφόρησε μια συνεργασία μου με τον Παντελή Κυραμαργιό στο τραγούδι “Ο κύκλος της αγάπης”. Αν όλα πάνε καλά θα ήθελα να ξεκινήσω τη δημιουργία του δίσκου τον ερχόμενο χειμώνα. Εντωμεταξύ ίσως κυκλοφορήσουν κάποια τραγούδια single στο διαδίκτυο.

Θα με δείτε/ακούσετε…

Δυστυχώς τα νέα μέτρα δε μας επιτρέπουν να πραγματοποιούμε live εμφανίσεις -κάτι που μας έχει λείψει πολύ-, αλλά ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter