Νίκος Ανδρουλάκης: Άδικες και ατελέσφορες οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Νίκος Ανδρουλάκης: Άδικες και ατελέσφορες οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Άδικες και ατελέσφορες» χαρακτήρισε τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος περιόδευσε την Παρασκευή στην κεντρική αγορά του Ωραιοκάστρου.

«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι άδικες και ατελέσφορες γιατί παίρνονται με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη και όχι με το βλέμμα στραμμένο στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι το κόστος ζωής είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και οι μισθοί από τους χαμηλότερους.

«Και εμείς προτείνουμε όχι πολιτικές προεκλογικού χαρακτήρα όπως αυτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μόνιμες σταθερές, σοσιαλδημοκρατικές επιλογές, όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης και κατέληξε απαριθμώντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Δηλαδή:

– Ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους που περνούν πάρα πολύ δύσκολα.

– Αύξηση του κατώτατου μισθού.

– Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μία απόφαση που έχουν πάρει πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

– Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας ώστε να αποκλιμακωθούν οι ανελαστικές δαπάνες, που κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα κάθε ελληνικού νοικοκυριού.

-Και, βέβαια, πολιτικές που αφορούν τον έλεγχο της αγοράς. Δυστυχώς υπάρχει εκτεταμένη αισχροκέρδεια. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, ώστε να παταχθεί και έτσι οι Έλληνες πολίτες να ζουν με χαμηλότερο κόστος ζωής και όχι κάποιοι πονηροί να εκμεταλλεύονται εις βάρος των πολλών αυτή την οικονομική κρίση».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτη όσο και αν δεν αρέσει στον κ.Μητσοτάκη και στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου καθοδηγούσε την Καϊλή για να συγκαλύψει τις υποκλοπές (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter